ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΕΜΠΩΝ: ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Ανακοίνωση της παράταξης που υπογράφει η επικεφαλής της Μαρία Κωστή

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση,(30/8/22), του Δ.Σ. Τεμπών και ενώ εξελίσσονταν η συζήτηση για την αγροτική οδοποιία, ο πρώην αντιδήμαρχος Κάτω Ολύμπου και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου Τεμπών, Γιώργου Μανώλη, γνωστός για τις φασιστικές και ρατσιστικές του απόψεις, πήρε τον λόγο, λόγω αρμοδιότητας για το συζητούμενο θέμα και επιδόθηκε, λόγω της ημέρας, σε ένα αντικομμουνιστικό παραλήρημα, προσπαθώντας να διαβάσει “εμετικό” κείμενο, για την συντριβή των “κομμουνιστοσυμμοριτών” το 1949, στο Γράμμο, όπως είπε.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών, δια της επικεφαλής της Μαρίας Κωστή, τον διέκοψε αμέσως, ζητώντας από τον πρόεδρο του Δ.Σ. και τον δήμαρχο, να του αφαιρεθεί ο λόγος, αλλιώς θα αποχωρούσε η ίδια από την αίθουσα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η αντίδραση του προεδρείου και του δημάρχου ήταν “χλιαρή” και όταν η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης αποχωρούσε, σηκώθηκε ο ίδιος και έφυγε από την αίθουσα.
Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια φασιστικών στοιχείων, να σηκώσουν κεφάλι, μέσα και έξω από τα συλλογικά όργανα των δήμων, περιφερειών, τον αντικομμουνισμό και τον ρατσισμό που σπέρνουν μέσα στην κοινωνία, όπως ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος του κ. Μανώλη.

Δεν ξεχνάμε ότι ο φασισμός αιματοκύλησε όλη την Ευρώπη, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου πολέμου και ειδικά τη Γερμανία, τη χώρα απ’ όπου ξεκίνησε, μετά δε τη συντριβή του από τον Κόκκινο Στρατό, καταδικάστηκε και στη συνείδηση όλου του κόσμου, σαν το πιο απάνθρωπο και βίαιο καθεστώς. Δεν ξεχνάμε τα δεινά που έχουν προκαλέσει πολλάκις οι θιασώτες του φασισμού και του ναζισμού στο λαό μας.

Ζητάμε την πλήρη απομόνωση τέτοιων φασιστικών στοιχείων, από το δημοτικό συμβούλιο και σε περίπτωση επανάληψης τέτοιων φαινομένων, την ευθύνη θα φέρει ακέραια ο δήμαρχος και η παράταξή του που, με το πρόσχημα των ” ανεξάρτητων”, συμπεριέλαβαν στις γραμμές τους φασιστικά στοιχεία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ