Κ. Αρσένης: Κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία μέσω ΤΑΙΠΕΔ

arsenis_kritonΤον άμεσο κίνδυνο για κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων και άλλων δημόσιων υπηρεσιών εξαιτίας της πώλησης των κτιρίων τους έθεσε με γραπτή ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης.

Συγκεκριμένα έθεσε υπόψη της Επιτροπής τη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας των κτιρίων 5 σχολείων της Θεσσαλονίκης στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση σε ιδιώτες την ίδια στιγμή που συζητείται το κλείσιμο του νοσοκομείου “Παναγία” εξαιτίας της έλλειψης ιδιόκτητου κτιρίου.

Στις δηλώσεις του ο κ. Αρσένης ανέφερε:

“Την ώρα που η κυβέρνηση σχεδιάζει το κλείσιμο του νοσοκομείου “Παναγία” με πρόσχημα την έλλειψη ιδιόκτητου κτιρίου, την ίδια στιγμή μεταβιβάζει την ιδιοκτησία των κτιρίων 5 σχολείων της Θεσσαλονίκης στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση.

Σήμερα θέλουν να κλείσουν το “Παναγία” λόγω έλλειψης ιδιόκτητου κτιρίου, αύριο θα θέλουν να κλείσουν σχολεία της Θεσσαλονίκης και άλλες υπηρεσίες τα κτίρια των οποίων περνάνε στην ιδιοκτησία του ΤΑΙΠΕΔ για πώληση σε ιδιώτες.

Η πολιτική αυτή θέτει σε άμεσο κίνδυνο την παροχή βασικών κοινωνικών αγαθών όπως η δημόσια υγεία και παιδεία τη στιγμή μάλιστα που τα χρειάζονται περισσότερο οι συμπολίτες μας που πλήττονται από την κρίση”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ