Μηνυτήρια αναφορά για τις διακηρύξεις σε ψευτοεφημερίδα

κιρικαςΜηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κάνοντας λόγο για κομπίνα υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος μέσω του Δήμου Λαρισαίων, με την χρήση ψεύτικης εφημερίδας που δημοσίευε διακηρύξεις και ανακοινώσεις του δήμου, κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι στην Εισαγγελία Λάρισας ο εκδότης της ημερήσιας εφημερίδας «Κόσμος» Κώστας Τόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τόλης υποστήριξε σε ρεπορτάζ του ότι ο Δήμος Λαρισαίων τροφοδοτεί, παρανόμως, με διακηρύξεις, ανακοινώσεις και άλλου είδους πληρωμένα δημοσιεύματα, μια ασπρόμαυρη οχτασέλιδη εβδομαδιαία εφημερίδα, πλην όμως ουσιαστικά ανύπαρκτη, η οποία φέρει τον τίτλο «Κήρυκας» και φυσικά δεν διαθέτει δικαιώματα δημοσιεύσεων.

Ο ίδιος σε ανακοίνωσή του για την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς αναφέρει και τα εξής: “Με τον τρόπο αυτό κάποιοι, καρπούνται δημόσιο χρήμα, έχοντας βεβαίως συνεργούς εντός του Δήμου. Η εν λόγω «εφημερίδα», που τυπώνεται στα Τρίκαλα, σε τιράζ ελαχίστων φύλων, ίσα ίσα για να συνοδεύουν τα τιμολόγια, έχει, σκοπίμως, ίδιες γραμματοσειρές με την …κανονική εφημερίδα «Ημερήσιος Κήρυκας» η οποία όμως έκλεισε εδώ και μήνες, και φέρει ως βασικό μέτοχο μια …Κυπριακή εταιρεία!”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ