ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΕΤΟ

Η ανακοίνωση της παράταξης

Στον Πυργετό βρέθηκε, την προηγούμενη Κυριακή, η δημοτική σύμβουλος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τεμπών, Μαρία Κωστή, προκειμένου να επισκεφτεί, μετά από καταγγελία δημότη, τον χώρο όπου βρίσκεται στην είσοδο του χωριού και λειτουργεί ως ανεξέλεγκτη χωματερή.

Το θέαμα θλιβερό! Σκουπίδια πάσης φύσεως, πολλά εκ των οποίων σε προχωρημένη σήψη, σκυλιά που προσπαθούσαν να βρουν τροφή μέσα σε σακούλες σκουπιδιών, βρώμα και δυσωδία, ακριβώς εκεί που κάποιος μπαίνει, μετά τον εθνικό δρόμο, προς το χωριό.
Βεβαίως αυτό δεν ήταν το μοναδικό σημείο – πηγή μόλυνσης για την περιοχή.

Λίγο πιο πάνω, μια ανάσα πίσω από το γυμνάσιο του Πυργετού, πέφτουν, μέσω αγωγών, βοθρολύματα σε ανοικτό ρέμα, ενώ ακριβώς δίπλα υπάρχουν σπίτια.
Το θέμα τέθηκε προς συζήτηση, από την επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τεμπών, Μαρία Κωστή, στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 24/10/22, όπου φάνηκε ότι κανείς δεν εξεπλάγη.

Ο δήμαρχος μάλιστα απέδωσε το φαινόμενο της χωματερής, που το γνώριζε, στην έλλειψη συνείδησης κάποιων δημοτών και την απόρριψη των βοθρολυμάτων σε μια τακτική που εφαρμόζεται και σε άλλα χωριά επί χρόνια.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών καταγγέλλει την δημοτική αρχή για την μη αντιμετώπιση τόσο σοβαρών ζητημάτων, που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των δημοτών και των επισκεπτών της περιοχής.

Καλεί την δημοτική αρχή, αντί να επιδίδεται σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων και διαρκούς δημοσιότητάς της σε χορούς και πανηγύρια, με χρήματα του δήμου, να επιδιώξει άμεσα, με κρατική επιχορήγηση, την σύνδεση όλων των νοικοκυριών και επιχειρήσεων του Πυργετού, στο αποχετευτικό δίκτυο που, αν και έχει προ πολλού ολοκληρωθεί, ελάχιστοι έχουν συνδεθεί, λόγω του κόστους.

Να σταματήσει επίσης τις “γενναιόδωρες χειρονομίες”, σε βάρος του δήμου και των δημοτών, με παραβίαση των συμβατικών υποχρεώσεων, που η ίδια υπέγραψε με επιχειρηματία, στον οποίο ενοικιάστηκε δημοτικό ακίνητο στην Κρανιά.

Τώρα φαίνεται ολοκάθαρα πόσο δίκιο είχε η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών, όταν καταψήφισε την πρόταση της δημοτικής αρχής, για παραχώρηση του δημοτικού σχολείου Κρανιάς, σε ιδιώτη οινοποιό.

Καλούμε τους δημότες, του δήμου Τεμπών, να κρατούν ψηλά το αίσθημα ευθύνης και ευαισθησίας και να φέρνουν στο προσκήνιο κάθε τι που καταστρέφει τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους, δηλώνοντας ότι η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών θα βρίσκεται στο πλευρό τους και απέναντι σε οποιονδήποτε τις υπονομεύει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ