ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑΜΒΟΣ! (‘Η ΑΛΛΙΩΣ “ΨΗΦΙΣΑΤΕΕΕΕΕΕΕ;’’)

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Λάρισας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι!
Τίποτα δεν κρίθηκε ακόμα! Μια μεγάλη όσο και απαραίτητη ανάσα καθαρού αέρα πήραν οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση μετά τα αποτελέσματα των “εκλογών” για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Το υπουργείο, κατά την προσφιλή τακτική του, με οίηση και αυταρχισμό προσπάθησε να επιβάλει την ηλεκτρονική “ψηφοφορία”. Το γνώριζε πως μόνο του δεν μπορούσε να καταφέρει τίποτα.

Τουλάχιστον αυτό το μάθημα το έχει πάρει πια. Γι’ αυτό επιστράτευσε και πάλι τους γνωστούς και πάντα πρόθυμους κολαούζους του. Τις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Την γνωστή σε όλους μας μεγάλη-και-σίγουρη ΔΑΚΕ, τις άλλ’-αντ’-άλλων ΣΥΝΕΚ και από κοντά, ασθμαίνουσα, την εμένα-γιατί-δεν-με-παίζετε ΠΕΚ.

Μαζεύτηκαν όλοι μαζί και σκέφτηκαν για το καλό της καρέκλας, συγνώμη, του κλάδου! Ήταν, λέει, ζήτημα δημοκρατίας οι εργαζόμενοι να χορέψουν στο ρυθμό του υπουργείου.

Να αποδεχτούν αυτοβούλως την διάλυση των σωματείων και την κατάργηση των ζωντανών δημοκρατικών διαδικασιών τους. Των συνελεύσεων και των μαζικών κινητοποιήσεων. Για τις απεργίες ούτε κουβέντα, τις βγάζει η μανούλα στο υπουργείο παράνομες και ησυχάζει κι αυτή και οι βαστάζοι της.

Οργίασε το προηγούμενο διάστημα η προπαγάνδα και το ψέμα. Σ’ ένα κατήφορο χωρίς τέλος έφτασαν στην, κάποτε αδιανόητη, ύβρη: να ακυρώσουν την συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ για να μην αναγκαστούν να υποστούν την ανατροπή της απόφασής τους να συμμετάσχουν στις εκλογές-παρωδία. Ήταν ζήτημα δημοκρατίας να φιμώσουν ένα ολόκληρο κλάδο για να κερδίσουν τις καρέκλες και την εύνοια του ινδάλματός τους.

Περιέφεραν από σχολείο σε σχολείο τα έωλα επιχειρήματα που τους έστειλαν οι κεντρικοί καθοδηγητές τους. Διέδιδαν πως 45, ίσως και περισσότερες, ΕΛΜΕ ήταν ήδη έτοιμες να ψηφίσουν ηλεκτρονικά! Ξέρουμε όλοι πως οι αποφάσεις στη Συνέλευση προέδρων λαμβάνονται με βάση την δύναμη της κάθε ΕΛΜΕ και όχι αθροίζοντας τον αριθμό τους. Ακόμα κι έτσι όμως, ποτέ δεν μάθαμε ποιες είναι οι 45. Σαν το τέρας του Λόχνες, όλοι μιλούσαν γι αυτές αλλά κανείς δεν τις είχε δει… Τύπωσαν αφίσες και κόντρα αφίσες!

Έβγαλαν ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων. Έτρεξαν, ίδρωσαν και πάλεψαν. Έβαλαν λυτούς και δεμένους. Μάταια όμως! Ένας ολόκληρος κλάδος με αίσθημα αυτοσυντήρησης και πολιτικό αισθητήριο τους γύρισε την πλάτη! Αποχή παντού! Κατά τα επίσημα αποτελέσματα από 60% μέχρι 85%. Ας μας πουν τώρα για ζητήματα Δημοκρατίας! Την απάντηση του κλάδου θα προσπαθήσουν να την αγνοήσουν, να την προσπεράσουν και να την φαλκιδεύσουν. Ήδη στη ΔΑΚΕ μιλάνε για νίκες λαμπρές. Αθροίζοντας μήλα με πορτοκάλια, συγκρίνουν τη συμμετοχή στις “εκλογές” Κεραμέως με τη συμμετοχή στις εκλογές για το συνέδριο.

Γιατί όχι με τις προηγούμενες δια ζώσης εκλογές για τα ΥΣ; Όλοι μπορούμε να καταλάβουμε γιατί. Φτηνά τα επιχειρήματα, φτηνότερες οι δικαιολογίες. Τρέχουν μόνοι και βγαίνουν -ω του θαύματος- πρώτοι!

Οι ΣΥΝΕΚ αποτελούσαν ήδη ένα κεφάλαιο μόνες τους αλλά τώρα περάσαμε σε άλλο επίπεδο. Κατ’ αυτές η Δημοκρατία επιβάλει, την ίδια στιγμή, την αποχή στο ΠΥΣΔΕ και τη συμμετοχή στο ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ. Η γάτα του Schrödinger σε συνδικαλιστική έκδοση!

Με την ΠΕΚ ας μην σας απασχολήσουμε καλύτερα.
Αν νομίζετε πως ξεχάσαμε τους μετά κηδεμόνος “ακηδεμόνευτους” βιαστήκατε να μας κρίνετε. Όχι μόνο δεν τους ξεχάσαμε, δεν έχουμε και κανένα πρόβλημα να παραδεχτούμε πως είναι οι μόνοι που φρόντισαν να δώσουν απτά επιχειρήματα υπέρ των ηλεκτρονικών “εκλογών”. Αν στο μέλλον επικρατήσουν εκτός από τις “ανέπαφες εκλογές” και τα “ανέπαφα” σπρωξίματα σε μέλη των εφορευτικών επιτροπών, θα αποφεύγεται η ανάγκη για τρεχάλα στην ηλικία μας.

Συναδέλφισσα και συνάδελφε!
Οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού σε πούλησαν αμέτρητες φορές. Θα το ξανακάνουν χωρίς ντροπή ή δεύτερες σκέψεις όσο εσύ τους το επιτρέπεις! Απομόνωσέ τους στο σωματείο! Πάρε μέρος στις συλλογικές διαδικασίες, στις συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις! Για να ξανακερδίσουμε όσα μας έκλεψαν! Το χρωστάμε στα παιδιά μας, στους συναδέλφους και τους μαθητές μας. Μην τους αφήσουμε να στριμώξουν την ζωή και τα όνειρά μας μέσα στη μούχλα των διαδρόμων της εξουσίας και των μηχανισμών τους!

 Για να γίνουν τα σωματεία μας δύναμη των εργαζομένων!

 Δεν θα ζούμε απομονωμένοι σε κρύα σπίτια, έντρομοι και πεινασμένοι!

 Δεν θα διδάσκουμε σε κρύα σχολεία, σε μαθητές χωρίς όνειρα!

 Όλοι στην Πανεργατική Απεργία της 9ης Νοέμβρη! Όλοι στο συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ