Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΝΟΥΣ

Στη γενέτειρά τους, τους Γόννους, βρέθηκαν σήμερα, Κυριακή 6/11/22, ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, Τάσος Τσιαπλές και η δημοτική σύμβουλος του δήμου Τεμπών και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τεμπών, Μαρία Κωστή.

Εν μέσω των επισήμων καλεσμένων, που ήταν βουλευτές του νομού Λάρισας, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Θεσσαλίας, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και αρκετού κόσμου, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τεμπών, Μαρία Κωστή, κατά την διάρκεια του χαιρετισμού της, μεταξύ άλλων, τόνισε:

“Σας καλωσορίζουμε στη γη της ελιάς, τους Γόννους, της περιοχής με τους πολλούς καλλιεργητές με τους μικρούς κλήρους.
Σας υποδεχόμαστε στη γιορτή της ελιάς, που αποτελεί την αποκλειστική καλλιέργεια, για τους περισσότερους παραγωγούς.
Βρισκόμαστε εμείς εδώ αλλά απουσιάζουν οι παραγωγοί και αυτό δεν συμβαίνει τυχαία.

Οι παραγωγοί είναι απογοητευμένοι και εξοργισμένοι, γιατί βλέπουν τον κόπο τους να πάει στράφι, πουλώντας τις ελιές με ανοικτή τιμή, που όταν τελικά διαμορφώνεται είναι κάτω από το κόστος παραγωγής.
Αυτό έχει γίνει φέτος σε όλα τα προϊόντα που παράγονται στον δήμο μας με τα ίδια αποτελέσματα.

Οι μικροί αγρότες της περιοχής μας, που είναι η πλειοψηφία, θέλουν μία ζωή με δικαιώματα, δηλώνοντας ότι δεν είναι ζητιάνοι να τους πετάνε ψίχουλα και να ζούν με επιδόματα.

Είναι άνθρωποι αξιοπρεπείς που θέλουν να είναι συνεπείς στις δανειακές τους υποχρεώσεις, στα έξοδα για τις σπουδές των παιδιών τους, στις καθημερινές κοινωνικές τους σχέσεις, στην παρέα με τους φίλους τους. Επενδύουν χρήμα και κόπο στις παραγωγές τους και θέλουν βιώσιμο εισόδημα, ώστε να πληρώνονται τον ιδρώτα τους.

Η οργή, η αγανάκτηση που νιώθουν βλέποντας το εισόδημα τους να εξανεμίζεται στην ακρίβεια, να κερδοσκοπούν σε βάρος τους και ως παραγωγοί και ως καταναλωτές, πρέπει να γίνει διαρκής αγώνας διεκδίκησης, όχι απογοήτευση και φόβος.”

Τέλος η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τεμπών, Μαρία Κωστή, κάλεσε όλους τους εκπροσώπους του κοινοβουλίου, της περιφέρειας Θεσσαλίας και του δήμου Τεμπών, να προβούν σε κάθε δυνατή ενέργεια ώστε να πάψει να υπάρχει αυτό το αίσχος των “ανοικτών τιμών”, με την θέσπιση κατώτερων εγγυημένων τιμών, για όλα τα παραγόμενα προϊόντα, ώστε να καλύπτεται το κόστος παραγωγής και να μένει ένα σεβαστό ποσό, που να τους δίνει το δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ