ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΤΑ Η ΛΑΡΙΣΑ

Εβγαλε πολλές ειδήσεις η σημερινή συνάντηση του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη με δημοσιογράφους του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου αφού με τη χαλαρή ατμόσφαιρα που κυριάρχησε και τη ζεστή κουβέντα βγήκαν και σημαντικές ειδήσεις που αφορούν την πόλη της Λάρισας και τους κατοίκους της.

Αρχικά ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κίνηση στην πόλη σημειώνοντας ότι το Πάρκο των Ευχών συνέβαλε τα μέγιστα στην αυξημένη ροή επισκεπτών που δημιούργησε πληρότητα της τάξης του 90% στις ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης, ενώ όπως μεγάλη ήταν η κίνηση τόσο στα εμπορικά καταστήματα όσο και στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Από εκεί και πέρα ο δήμαρχος υποστήριξε ότι έχουν τελειώσει όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και σύντομα θα ξεκινήσουν οι κατεδαφίσεις στην περιοχή του αρχείου θεάτρου ώστε να ολοκληρωθεί η αποκάλυψή του και να δημιουργηθεί ο απαραίτητος περιβάλλον χώρος.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την πόλη και την περιοχή που αφορά τη μετατροπή των αποθηκών του ΕΘΙΑΓΕ σε συνεδριακό κέντρο με οικίσκους φιλοξενίας, ενώ όπως σημείωσε στις υπόλοιπες εκτάσεις του ΕΘΙΑΓΕ θα δημιουργηθεί Βοτανικός Κήπος αλλά και μουσείο γαιών και καινοτομίας.

Για το συγκεκριμένο έργο όπως ανέφερε ο δήμαρχος έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους 5 εκ. € από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «bauhaus» στο οποίο ο δήμος Λαρισαίων είναι ο μοναδικός δήμος της χώρας που κατέθεσε πρόταση ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του προγράμματος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Καλογιάννης και στη συνεργασία που θα έχει ο δήμος Λαρισαίων με την Παγκόσμια Τράπεζα σημειώνοντας ότι πολύ σύντομα στελέχη της Τράπεζας θα έλθουν στη Λάρισα για να υπογράψουν τη συμφωνία για συνεργασία που θα έχει να κάνει με τη χρηματοδότηση σημαντικών μελετών.

ΕΚΛΟΓΕΣ – ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ

Επειδή μπαίνουμε σε χρονιά εκλογών όπως ήταν αναμενόμενο η συζήτηση με τους δημοσιογράφους περιστράφηκε γύρω από τις κάλπες, τις υποψηφιότητες, το ψηφοδέλτιο κ.λπ.

Ο δήμαρχος που θα είναι εκ νέου υποψήφιος σημείωσε ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί ανοικτή εκδήλωση στην οποία θα υπάρξει απολογισμός έργου, ανακοίνωση υποψηφιότητας και κάλεσμα συμμετοχής στη νέα προσπάθεια. Ενώ όσο και αν πιέστηκε να ανοίξει τα χαρτιά του για το ψηφοδέλτιο δεν προχώρησε σε ονοματολογία τονίζοντας όμως ότι στόχος του είναι η συνέχεια και η ανανέωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ