ΠΟΙΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΑΣ

Αν μέχρι τώρα υπήρχε μια σειρά παραμέτρων για να επιλέξετε τα κατάλληλα χρυσά κοσμήματα για την εμφάνισή σας, τώρα υπάρχουν δύο ακόμη στοιχεία. Το χρώμα και συγκεκριμένα ο υποτόνος της επιδερμίδας σας, αλλά και το σχήμα του προσώπου σας. Και αν αυτό σας ξενίζει, εσείς ξέρετε το μέγεθος του κοσμήματος, που σας ταιριάζει καλύτερα;

Κι όμως οι διαστάσεις του προσώπου σας μπορούν να σας βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Με αυτές τις μετρήσεις θα γνωρίζετε το σχήμα του προσώπου σας. Επομένως θα αναγνωρίσετε αυτό που σας κολακεύει καλύτερα βάσει σχήματος. Προμηθευτείτε μια μεζούρα και πιάστε τα μαλλιά σας και ξεκινήστε να μετράτε.

  • Με τη μεζούρα μετρήστε την τριχοειδή γραμμή σας. Ξεκινήστε από τον αριστερό κρόταφο (ακριβώς κάτω από την τριχοειδή γραμμή του κεφαλιού σας) και φτάστε ως τον δεξί κρόταφο. Γράψτε τη μέτρηση.
  • Μετρήστε τα ζυγωματικά σας. Τοποθετήστε τη μεζούρα στο αριστερό ζυγωματικό και φτάστε στο δεξί. Καταγράψτε τη μέτρηση.
  • Μετρήστε το σαγόνι. Ξεκινήστε τοποθετώντας τη μεζούρα από αριστερά φτάνοντας δεξιά. Κρατήστε και αυτή τη μέτρηση.
  • Μετρήστε το κάθετο μήκος του προσώπου σας. Τοποθετήστε τη μεζούρα στη μύτη του πηγουνιού σας και φτάστε ως το πιο ψηλό σημείο του μετώπου σας. Γράψτε και αυτό το νούμερο.

Προσδιορίστε ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σας

  • Κάνατε όλες τις μετρήσεις σας. Προτού αποφασίσετε αν τα ογκώδη σκουλαρίκια με σμαράγδια, που είδατε σε ‘κεινη τη βιτρίνα είναι κατάλληλα για εσάς, προσδιορίστε το σχήμα του προσώπου σας βάσει των προαναφερθεισών μετρήσεων. Σταθείτε μπροστά από τον καθρέφτη. Διαβάστε τις παρακάτω περιγραφές κι επιλέξετε αυτές που ταιριάζουν στις μετρήσεις σας.
  • Τα στρογγυλά πρόσωπα μοιάζουν με έναν τέλειο κύκλο. Το πρόσωπο είναι συμμετρικό σε όλα τα τεταρτημόρια. Μια διάσημη με αυτό το σχήμα προσώπου είναι η Penelope Cruz. Το πρόσωπο έχει συμμετρία.
  • Τα οβάλ πρόσωπα είναι 1,5 φορά πιο μακριά σε σύγκριση με το μήκος τους. Είναι πιο κοντά σε έναν κάθετο κύκλο. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι η Beyonce.
  • Τα τετράγωνα πρόσωπα ξεχωρίζουν από τη γραμμή του σαγονιού. Αυτά τα άτομα έχουν το ίδιο πλάτος και στην τριχοειδή γραμμή και στη γραμμή του σαγονιού. Η πιο γνωστή με αυτό το σχήμα είναι η Angelina Jolie.
  • Τα πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς είναι ευρύτερα στα ζυγωματικά. Έχουν στενό μέτωπο και γραμμή σαγονιού. Ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι η Jennifer Garner.
  • Τέλος τα πρόσωπα σε σχήμα διαμαντιού έχουν στενό πηγούνι κι ευρύτερους κροτάφους και μέτωπο. Η Haley Berry ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Ταιριάξτε το σχήμα του προσώπου με τα κατάλληλα διαμάντια

Αφού ολοκληρώσατε τα δύο πρώτα στάδια, μετρήσεις και προσδιορισμός σχήματος, ένα τελευταίο βήμα σας χωρίζει από τα αγαπημένα σας διαμάντια.

  • Στα στρογγυλά πρόσωπα ταιριάζουν κοσμήματα που εξισορροπούν το σχήμα του προσώπου. Μια καλή επιλογή είναι τα μακριά κολιέ, που κρέμονται χαμηλά στον λαιμό. Επίσης τα μακριά σκουλαρίκια σε γεωμετρικά σχήματα, όπως τραπέζια και ορθογώνια κολακεύουν τα στρογγυλά πρόσωπα.
  • Τα οβάλ πρόσωπα είναι ευέλικτα. Αυτό το σχήμα μπορεί να φορέσει οποιοδήποτε κολιέ ή σκουλαρίκια. Κρίκοι και κρεμαστά σε στυλ πολυελαίου κολακεύουν ιδιαίτερα τα οβάλ πρόσωπα.
  • Τα τετράγωνα πρέπει να φοράνε μενταγιόν με διάφορα μπιπελό στο κάτω μέρος τους, που θα τραβήξουν το βλέμα μακριά από τις έντονες γωνίες του προσώπου τους. Επίσης οι καμπύλες γραμμές τα κολακεύουν. Το ίδιο και οι κρίκοι και τα κρεμαστά σκουλαρίκια τύπου πολυέλαιος.
  • Στα πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς ταιριάζουν τσόκερ και κοντά κολιέ για να προσθέσουν καμπύλη στο στενό πηγούνι. Τα κρεμαστά σκουλαρίκια ταιριάζουν πολύ στα τριγωνικά ή σε σχήμα καρδιάς πρόσωπα.
  • Τέλος στα πρόσωπα σε σχήμα διαμαντιού ταιριάζουν τσόκερ και κοντοί κρίκοι, ώστε να δώσουν εύρος στο στενό πηγούνι.

Τέλος υπάρχουν κι εκείνοι, που επιλέγουν να ταιριάξουν τα κοσμήματα στο χρώμα των ματιών. Για παράδειγμα στα hazel μάτια ταιριάζουν τα σμαράγδια, στα μπλε ταιριάζει το τοπάζι και το ζαφείρι. Τα καστανά αναδεικνύονται από τα ρουμπίνια και τα πράσινα επίσης από τα σμαράγδια. Σε κάθε περίπτωση εκτός του αισθητικού αποτελέσματος τα κοσμήματα είναι και κάποιου είδους επένδυση από οικονομικής πλευράς. Μια επένδυση αντάξια με την τιμή χρυσής λίρας. Γι’ αυτό αν πρόκειται να διαθέσετε ένα ικανό ποσό προς τον σκοπό αυτό, χρήζουν προσεκτικής επιλογής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ