ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ ΤΗΡΗΣΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΓΕΛ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Μαθητές και εκπαιδευτικοί έγιναν μία παρέα σήμερα στο σχολικό συγκρότημα του Γενικού Λυκείου και το “τσίκνισαν” τιμώντας το παραδοσιακό έθιμο της Τσικνοπέμπτης, με παραδοσιακά τραγούδια, χορούς και τα απαραίτητα ψητά στα κάρβουνα.

Από το πρωί στήθηκαν ψησταριές, άναψαν τα κάρβουνα και ξεκίνησε το τσίκνισμα, με τους μαθητές σε ρόλο ψήστη να ρίχνουν στα κάρβουνα σουβλάκια, λουκάνικα και άλλα κρεατικά . Μεταξύ των συνδαιτυμόνων υπήρξε άριστη συνεργασία. Όλοι μαζί φρόντισαν για το στρώσιμο των τραπεζιών στο προαύλιο, όπου στήθηκαν σειρές με τραπέζια, με αναψυκτικά , σαλάτες και όλα τα απαραίτητα.

Φυσικά, η όλη εκδήλωση πέρα από το φαγοπότι περιείχε παραδοσιακή μουσική, λαϊκά και λάτιν αποκριάτικα τραγούδια στους ρυθμούς των οποίων χόρεψαν μαθητές και εκπαιδευτικοί σχηματίζοντας μεγάλους χορευτικούς κύκλους.Την μουσική επένδυση της εκδήλωσης επιμελήθηκαν μαθητές του σχολείου με επικεφαλής τον μαθητή Ηλία Πούλιο , που είχε και την ευθύνη της μεταφοράς και του χειρισμού του ηχητικού συγκροτήματος.

Η εκδήλωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία χάρις στην ενεργοποίηση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων που εξασφάλισαν από χορηγούς τα κρεατικά , τα αναψυκτικά, πλαστικά πιάτα και χαρτικά.

Η Διεύθυνση του σχολείου, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές εκφράζουν για άλλη μια φορά τις ευχαριστίες τους , καθώς έχουν το σύλλογο πάντα στο πλευρό τους, σε κάθε τους ανάγκη και σε κάθε εκδήλωση. Στο Δ.Σ. του συλλόγου που απαρτίζεται από τους κ.κ. Κουβέλα-Τσιγάρα Σταυρούλα, Κουτσογιάννη-Αβέλλα Χριστίνα, Τσιγάρα-Παλάσκα Ευθυμία, Πλιάρη-Φανάρα Ζωή, Θεοχαρίδου –Χαρχαντή Φανή, Κοψαχείλη Ευθύμιο, και Μπρότση Θωμά., ευχόμαστε χρόνια πολλά και ΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΊΑ!!!

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ