ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις της Ν.Ε. Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, της Ε. Λιακούλη και του Θ. Παπαλιάγκα

Στην εκκλησία Ανάστασης του Λαζάρου στο Νέο Κοιμητήριο θα ψαλεί σήμερα στις 12.00 μ. η νεκρώσιμη ακολουθία για τον πρώην υπουργό και βουλευτή Γιώργο Αδαμόπουλο που έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Ο εκλιπών αφήνει πίσω τα παιδιά του Παναγιώτη Αδαμόπουλο, Αθανασία – Νίκο Κιούση, εγγονή, αδέλφια και ανίψια.

Η σορός του θα βρίσκεται στην εκκλησία στις 11.30 π.μ.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Λάρισας του ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη θλίψη για την απώλεια του Γ. Αδαμόπουλου. Αναλυτικά αναφέρει:
«Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα την απώλεια του Γιώργου Αδαμόπουλου.
Ο σύντροφος Γιώργος, υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο του νομού Λάρισας όπου εκλεγόταν βουλευτής από το 1989 έως το 2000. Πιστός στις αρχές της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, υπηρέτησε το κόμμα από όλες τις θέσεις ,ως γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ , ως Νομάρχης Πέλλας, ως ειδικός γραμματέας του υπουργείου οικονομικών και Υφυπουργός εργασίας, με σθένος και αξιοπρέπεια. Ο σύντροφος Γιώργος αποτέλεσε ηθικό δίδαγμα για τις νεότερες γενιές και δεν είχε λείψει ποτέ από κομματική εκδήλωση  στις οποίες συμμετείχε ενεργά έως την τελευταία στιγμή.  Η Ν Ε ΠΑΣΟΚ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Φίλε και σύντροφε Γιώργο σε ευχαριστούμε για την προσφορά σου».

Ο Θ. Παπαλιάγκας

Σε δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Παπαλιάγκας τονίζει:

«Ο Γιώργος Αδαμόπουλος υπήρξε κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού σε κρίσιμα χρόνια και σφράγισε μία εποχή.

Υπήρξε εκφραστής του οράματος του ΠΑΣΟΚ και εργάτης του κόμματος, του Δήμου και της κυβέρνησης. Στάθηκε πάντοτε κοντά στον κόσμο και ήταν αγαπητός.

Ως πολιτικός και ως άνθρωπος.

Γιατί ήταν και τα δύο εξίσου.

Και πολιτικός και άνθρωπος.

Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλους τους συντρόφους και συνοδοιπόρους.

Θα τον θυμόμαστε σε κάθε νέο αγώνα».

Η Ε. Λιακούλη

«Ο Γιώργος Αδαμόπουλος, ήταν ένας αφοσιωμένος αγωνιστής της Δημοκρατίας»
Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, για την απώλεια του Γιώργου Αδαμόπουλου:

«Με μεγάλο σεβασμό, συγκίνηση κι αγάπη, αποχαιρετούμε σήμερα τον Γιώργο Αδαμόπουλο, έναν σπουδαίο Άνθρωπο, αφοσιωμένο σύντροφο και αυθεντικό Δημοκράτη, ένα καλό Φίλο, που άφησε έντονα το θετικό αποτύπωμά του στην τοπική κοινωνία της Λάρισας, αλλά και στην επικράτεια.

Ο Γιώργος, υπήρξε φωτεινός και δραστήριος, με ενεργό ρόλο στα κοινά, δραστηριοποιούμενος από νωρίς στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και οραματιζόμενος μέσα από τους αγώνες, την εμβάθυνση της Δημοκρατίας και καλύτερη ζωή, για Όλους.

Προσέφερε πολλά στην πολιτική θητεία του, ως γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Λάρισας, ως νομάρχης Πέλλας ,ως ειδικός γραμματέας στο υπουργείο Οικονομικών την περίοδο 1985 – 1988, ενώ διετέλεσε βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λάρισας και παράλληλα χρημάτισε υφυπουργός Εργασίας .

Γνώρισα το Γιώργο Αδαμόπουλο σε πολύ μικρή ηλικία, από τον σοσιαλιστή πατέρα μου, αλλά έμαθα πολλά γι’αυτόν , όταν επέστρεψα από το Πανεπιστήμιο, με αρχή μια συνέντευξη που του ζήτησα τότε, ως δημοσιογράφος του Δημοτικού Ραδιοφώνου.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ με πόση πίστη υπηρετούσε τις ιδέες του, πόσο αφοσιωμένος ήταν στην παράταξη, πόσο ανθρώπινος και απλός ήταν στη συμπεριφορά του.

Για το τοπικό ΠΑΣΟΚ ήταν πυλώνας στήριξης και σημείο αναφοράς, για πολλά χρόνια.

Ήταν η δύναμη των απλών ανθρώπων του μόχθου και η φωνή του κάθε αδύναμου.

Για μένα ήταν ο Φίλος και σύντροφος που με καλούσε συχνά, για να παρατηρήσει θετικά πρωτοβουλίες της παράταξης , να εντοπίσει αστοχίες, να διορθώσει λάθη. Γιατί ήταν από αυτούς που νοιαζόταν πραγματικά και ανυπόκριτα.

Το πάθος του για τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό, είναι η σφραγίδα του, που θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη και τις καρδιές μας.
Καλό ταξίδι, Φίλε Γιώργο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ