ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

αγοραΑνακοίνωση εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας που με αφορμή τα απειλητικά ειδοποιητήρια που απέστειλε ο ΟΑΕΕ στους οφειλέτες ελεύθερους επαγγελματίες και εμπόρους διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στις 9.30 π.μ., έξω από τα γραφεία του οργανισμού καλώντας την πολιτεία να δώσει λύση στο πρόβλημα των οφειλών που δημιουργήθηκε εξαιτίας της τεράστιας οικονομικής κρίσης. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
“Την ώρα που οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις βιώνουν την απόλυτη πτώση του τζίρου εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, την ώρα που σχεδόν 400.000 συνάδελφοι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και κατά συνέπεια στερούνται αυτοί και οι οικογένειές τους της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, την ώρα που τα λουκέτα διαδέχονται το ένα το άλλο και η αγορά περνά στα χέρια των πολυεθνικών, η διοίκηση του ΟΑΕΕ στέλνει απειλητικά ειδοποιητήρια, προκειμένου  οι οφειλέτες είτε να αποπληρώσουν τις οφειλές τους είτε να ενταχθούν στην αδιέξοδη και εκτός πραγματικότητας ρύθμιση.
Η κυβέρνηση δείχνει να αγνοεί, ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των οφειλών είναι αποτέλεσμα της πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης . Κάνει σα να μη γνωρίζει, ότι οι έμποροι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες βάλλονται καθημερινά από την κατακόρυφη πτώση του τζίρου, την άδικη και παράλογη υπερφορολόγηση, την παντελή αδυναμία πρόσβασης σε κάθε μορφής χρηματοδότηση και αντί να  δώσει μια βιώσιμη και ρεαλιστική λύση επιλέγει τη μέθοδο του εκβιασμού και των απειλών, «φιλοδοξώντας» (?) να εισπραχθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, κάτι που στην παρούσα συγκυρία είναι αδύνατο. 
Tα απειλητικά ειδοποιητήρια αφενός δεν είναι λύση και αφετέρου επιτείνουν ακόμα περισσότερο το πρόβλημα, καθώς οδηγούν χιλιάδες ανθρώπους σε απόγνωση. Ο εμπορικός κόσμος επανειλημμένα έχει προτείνει το πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, υπό την προϋπόθεση κανονικής καταβολής των τρεχουσών εισφορών, με δυνατότητα υπαγωγής σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία ή και μείωση του ποσού εισφοράς. Είναι η μόνη ουσιαστική, ρεαλιστική και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα. Οτιδήποτε άλλο οδηγεί στο απόλυτο αδιέξοδο.
Το πρόβλημα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι υπαρκτό, είναι μεγάλο και απαιτεί άμεση λύση, στη βάση της ανακούφισης των ασφαλισμένων και της δυνατότητας αποπληρωμής των οφειλομένων, αλλά πάντα λαμβανομένης υπόψη της σημερινής οικονομικής κατάστασης.
Ως διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, προκλητική και εκβιαστική μεθόδευση και  καλούμε τη διοίκηση του ΟΑΕΕ να σταματήσει εδώ και τώρα την αποστολή των απειλητικών σημειωμάτων. Ζητάμε από την κυβέρνηση την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου με τα συνδικαλιστικά όργανα εμπόρων και επαγγελματιών, ώστε να εξευρεθεί βιώσιμη και ρεαλιστική λύση.
Καλούμε όσους συναδέλφους έχουν λάβει ή θα λάβουν στο μέλλον ειδοποιητήρια  να επικοινωνούν με τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας, ώστε να μπορέσουμε να συντονίσουμε τη δράση μας ενάντια στις διώξεις.
Κανένας δεν πρέπει να είναι μόνος του στην κρίση. Και δεν θα είναι. Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε ενάντια στους εκβιασμούς και τις απειλές.
Την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013 στις 9:30 το πρωί, καλούμε όλους τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΕ.
Απαιτούμε να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις για οφειλές προς τον οργανισμό.
Απαιτούμε άμεση θεώρηση όλων των βιβλιαρίων υγείας . Γιατί η παροχή υπηρεσιών υγείας είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται σε όλους”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ