16 ΜΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Κοινή ανακοίνωση – κάλεσμα της Αριστερής Ανασύνθεσης και του Σύγχρονου Κομμουνιστικού Σχεδίου

Όλες αυτές τις ημέρες που διαδηλώνουμε, θρηνούμε τους ανθρώπους μας και διεκδικούμε μέτρα εδώ και τώρα ! Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην Κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και σε όσους νομίζουν ότι μπορούν να συνεχίζουν ανενόχλητοι τις πολιτικές που μας έφεραν στα “Τέμπη”.
Δεν ήταν η κακιά στιγμή, ούτε ένα μοιραίο ανθρώπινο λάθος.
Δεν είναι άμοιροι ευθυνών ούτε η Κυβέρνηση της ΝΔ ούτε κι οι προηγούμενες που έκαναν τα πάντα για τα ιδιωτικά συμφέροντα. Η πολιτική του κατακερματισμού των δημοσίων υπηρεσιών, της “απελευθέρωσης” των αγορών, της συστηματικής απαξίωσης, υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των δημοσίων αγαθών και τέλος η ιδιωτικοποίηση είναι υπεύθυνη για το έγκλημα. Είναι οι νόμοι της αγοράς, το κυνήγι του κέρδους των μεγαλοεργολάβων και επιχειρηματιών. Είναι τα μνημόνια και η Ευρωπαϊκή νεοφιλελεύθερη πολιτική που ξεπουλάει και ιδιωτικοποιεί τα κοινωνικά αγαθά: τις μεταφορές, την υγεία, την παιδεία, την ενέργεια και το νερό. Είναι η λογική να “γίνουμε ανταγωνιστικοί” με κόστος την ασφάλεια, το εισόδημα, την υγεία του λαού, της νεολαίας, των εργαζομένων. Είναι η απαξίωση και η εγκατάλειψη της συλλογικής εμπειρίας των εργαζομένων του δημοσίου και των ΔΕΚΟ και η αντικατάσταση της από την “τεχνογνωσία” των εργολάβων που νοιάζονται μόνο για το κέρδος και το ξεζούμισμα του κακοπληρωμένου προσωπικού.
Οι εργαζόμενοι/ες αισθανόμαστε και καταλαβαίνουμε τις βαθύτερες αιτίες , γι’ αυτό και το κοινωνικό ξέσπασμα των τελευταίων ημερών βάζει στο στόχαστρο τις ιδιωτικοποιήσεις.
Η ΓΣΕΕ για ακόμη μια φορά έδειξε το πρόσωπο της. Απέδειξε πως πρόκειται για κλαμπ των εργοδοτών που κάνει τις πλάτες στις Κυβερνητικές επιλογές και στέκεται απέναντι στα συμφέροντα της εργατικής τάξης . Τη στιγμή που τα συνδικάτα οργάνωναν την απεργία της 8/3/2023 αυτή κώφευε. Οργάνωνε το συνέδριο στο Καβούρι όπου ελάχιστη συζήτηση έγινε για τα προβλήματα της εργατικής τάξης και χωρίς καμία ντροπή δεν έβαλε ούτε τη λέξη ιδιωτικοποίηση στην ανακοίνωσή της.
Δεν μπορεί να εκπροσωπήσει ο εργοδοτικός συνδικαλισμός , τις ανάγκες της εργατικής τάξης και τα συμφέροντά της ! Κάτω από την κατακραυγή και τις πιέσεις των εργαζομένων προκήρυξαν απεργία στις 16 Μάρτη. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι αυτοί θα οργανώσουν τον αγώνα μας.
Τώρα αναλαμβάνουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τα ταξικά συνδικάτα τον αγώνα μας. Δεν θα περιμένουμε την κάλπη ! Η οργή μας έχει στόχο ! Η απεργία χρειάζεται να είναι μαζική ! Είναι η ώρα τα συνδικάτα να μπουν μπροστά, να συντονιστούν πλατιά και δημοκρατικά και να θέσουν τα ίδια τα αιτήματά τους στην Κυβέρνηση και σε όποιον έρθει στα Κυβερνητικά έδρανα μετά τις εκλογές ! Οι εργάτες θα καθορίζουν τα αιτήματα και την ταχτική των αγώνων και στους εργάτες θα απολογούνται και θα δίνουν απαντήσεις τα συνδικάτα !

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ.
● Καμία συγκάλυψη ! Παραδειγματική τιμωρία των πολιτικών αυτουργών του εγκλήματος.
● Πλήρη αποζημίωση των οικογενειών των νεκρών και των τραυματιών.
● Επαναλειτουργία του δικτύου μόνο με ασφάλεια
● Ενοποίηση και κρατικοποίηση των σιδηροδρόμων με διαδικασίες ελέγχου από τους εργαζόμενους και την κοινωνία.
● Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού και της παιδοογκολογικής μονάδας του νοσοκομείου “Αγ. Σοφία”. Δημόσια κοινωνικά αγαθά για όλους/ες .
● Ανατροπή της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων που γεννάει “Τέμπη” για τον λαό και κέρδη για το κεφάλαιο
● Συλλογικές συμβάσεις εργασίας με σταθερές σχέσεις εργασίας, επαρκή και εκπαιδευμένο προσωπικό.
● Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Αυξήσεις σε μισθούς – συντάξεις.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16/3 ΣΤΙΣ 11:30 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ