Κάθε χρόνο τις ημέρες των ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ η πρόσβαση στο ΠΣΔ (Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο) και στο myschool απαγορεύεται σε όλους τους χρήστες, εκτός των Λυκείων όπου διενεργούνται οι εξετάσεις.
Φέτος, αν και για πρώτη φορά η Τράπεζα Θεμάτων λειτουργούσε για όλες τις τάξεις των Λυκείων, η πρόσβαση στην πλατφόρμα ήταν ανοιχτή σε όλους!
Διευθυντές, υποδιευθυντές, καθηγητές, μαθητές και γονείς, οι πάντες, μπορούσαν να μπαίνουν, ακόμα και από τα κινητά, και μάλιστα ταυτόχρονα, στην πλατφόρμα της Τράπεζας θεμάτων, είτε για να δουν θέματα, είτε (τα σχολεία) για να δουν τις επιλογές που τους δινόταν για κάθε μάθημα, είτε (οι καθηγητές) για να ανοίξουν και να διαβάσουν τα θέματα της Τράπεζας, και να επιλέξουν αυτά που θα χρησιμοποιηθούν στις εξετάσεις!
Οπότε καταλαβαίνετε το φόρτο δουλειάς που δεχόταν η πλατφόρμα κάθε πρωί την ώρα των εξετάσεων στα Λύκεια όλης της χώρας, και όχι μόνο!
Το ελάχιστο που θα μπορούσαν να σκεφτούν από το Υπουργείο είναι να ενημερώσουν τα σχολεία ώστε σε κάθε σχολείο η πλατφόρμα να ανοίγει από ένα μόνο υπολογιστή, και να έχουν, από πριν, αποθηκευτεί σε ένα φλασάκι όλα τα θέματα των μαθημάτων που εξετάζονται στο σχολείο, ώστε από εκεί να επιλέγουν οι καθηγητές ποιο από τα θέματα που τους δίνει η Τράπεζα, θα χρησιμοποιηθεί στις εξετάσεις, και όχι απευθείας από την πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων!
Το ελάχιστο που θα μπορούσαν να σκεφτούν να κάνουν στο Υπουργείο είναι να χρησιμοποιήσουν την ίδια τακτική που χρόνια τώρα χρησιμοποιείται στις Πανελλήνιες Εξετάσεις για να προστατέψουν τη σωστή λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων.
Αλλά προφανώς δεν πέρασε η σκέψη αυτή από το μυαλό τους, και μετά το χαμό που επικράτησε, έπρεπε να επινοήσουν, και επινόησαν, έναν αόρατο εχθρό. Το παράξενο βέβαια θα ήταν να παραδεχτούν το λάθος τους!