ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ & ΒΡΕΦΗ» ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙ.ΖΩ.

Η ¨Επιμόρφωση Ζωής¨ (Επι.Ζω.) σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων, το Πανεπιστήμιο Πολιτών και άλλων φορέων της πόλης, διοργάνωσαν και υλοποίησαν για 1η φορά στο Νομό Λάρισας, το πιστοποιημένο σεμινάριο ¨Βασική Υποστήριξη Ζωής σε Παιδιά & Βρέφη (PBLS, ERC)¨

Το σεμινάριο ¨Βασική Υποστήριξη Ζωής σε Παιδιά (PBLS, ERC)¨, αφορά στην παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης σε βασικές αλλά σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες, για την εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), χρήσης Απινιδωτή (ΑΕΑ) & αντιμετώπισης πνιγμονής σε Παιδιά & Βρέφη από ξένο σώμα, σύμφωνα με τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες του ERC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης).

Υλοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας. Στη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να αποκτήσουν πρακτικές δεξιότητες, στην εκτίμηση και την αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων που απειλούν την Υγεία αλλά και τη Ζωή Παιδιών & Βρεφών.

Το σεμινάριο PBLS περιλαμβάνει:

• α) Επίδειξη δεξιοτήτων (σενάριο ΚΑΡΠΑ σε πραγματικό χρόνο). β) Διάλεξη για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση σε Παιδιά & γ) Πρακτική εξάσκηση στην ΚΑΡΠΑ, με ειδικά εκπαιδευτικά προπλάσματα (κούκλες Παιδιού).

• α) Επίδειξη δεξιοτήτων ΚΑΡΠΑ με χρήση εκπαιδευτικού Απινιδωτή (σενάριο ΚΑΡΠΑ/ΑΕΑ σε πραγματικό χρόνο). β) Διάλεξη για τη χρήση Απινιδωτή σε Παιδιά & γ) Πρακτική εξάσκηση στην ΚΑΡΠΑ με εκπαιδευτικούς Απινιδωτές.

• α) Επίδειξη και πρακτική εξάσκηση στην τοποθέτηση σε πλάγια θέση Ασφαλείας (ανάνηψης) & β) Επίδειξη και πρακτική εξάσκηση στην αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα σε Παιδιά.

• α) Επίδειξη δεξιοτήτων (σενάριο σε πραγματικό χρόνο). β) Διάλεξη για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση σε Βρέφη & γ) Πρακτική εξάσκηση στην ΚΑΡΠΑ, με ειδικά εκπαιδευτικά προπλάσματα (κούκλες Βρεφών).

• α) Επίδειξη και πρακτική εξάσκηση στην αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα σε Βρέφη.

Το σεμινάριο PBLS είχε συνολική διάρκεια 6 ωρών και στη λήξη του χορηγήθηκαν στους επιτυχόντες εκπαιδευόμενους Πιστοποιήσεις επάρκειας γνώσεων 3ετούς διάρκειας (διεθνούς αναγνώρισης) από το ERC.

Η Επι.Ζω. συγχαίρει και ευχαριστεί θερμά το Δήμο Λαρισαίων και ειδικότερα τον κ. Δεληγιάννη Δημήτριο, Αντιδήμαρχο Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, για την πρωτοβουλία και την εμπιστοσύνη, την υποδειγματικά άψογη και εξαιρετική οργάνωση η οποία έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες, να διατηρήσουν αλλά και να αποκτήσουν νέες σημαντικές γνώσεις και δεξιότητες, μέσα από μια ξεχωριστή ¨Βιωματική Εκπαιδευτική Εμπειρία¨.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης PBLS, είναι το πρώτο που υλοποιείται στη χώρα μας για προσωπικό Βρεφονηπιακών Σταθμών αρμοδιότητας του Δήμου Λαρισαίων.

Θερμά συγχαρητήρια στους Πιστοποιημένους Εκπαιδευτές της ¨Επι.Ζω.¨, οι οποίοι συνέβαλλαν στην επιτυχή διοργάνωση και υλοποίηση των σεμιναρίων, καθώς και τους εξαιρετικούς Εκπαιδευόμενους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ