ΠΟΙΚΙΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑΣ

ScreenΣτο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ευρωπαϊκής Πολυγλωσσίας (26 Σεπτεμβρίου) που θα γίνει στη Λάρισα με πρωτοβουλία του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και της εταιρίας επικοινωνίας SK BOUTIQUE AGENCY, θα προγραμματιστούν την εβδομάδα 21-28 Σεπτεμβρίου, σχετικές εκδηλώσεις που έχουν σκοπό να ενημερώσουν, να ευαισθητοποιήσουν, και να προωθήσουν την παρουσία των γλωσσών στην πόλη.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα των Γλωσσών γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 2001, στις 26 Σεπτεμβρίου, με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης (Στρασβούργο). Σε όλη την Ευρώπη, 800 εκατομμύρια Ευρωπαίοι εκπροσωπούνται στο Συμβούλιο των 47 κρατών μελών της Ευρώπης και ενθαρρύνονται να μάθουν περισσότερες γλώσσες, σε οποιαδήποτε ηλικία, εντός και εκτός σχολείου. Με την πεποίθηση ότι η γλωσσική πολυμορφία είναι ένα εργαλείο για την επίτευξη μεγαλύτερης διαπολιτισμικής κατανόησης και βασικό στοιχείο της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ηπείρου μας, το Συμβούλιο της Ευρώπης προωθεί τη γλωσσική πολυμορφία σε όλη την Ευρώπη.

Οι επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Αγγλική, Βουλγαρική, Γαλλική, Γερμανική, Δανική, Ελληνική, Εσθονική, Ιρλανδική, Ισπανική, Ιταλική, Κροατική, Λεττονική, Λιθουανική, Μαλτεζική, Ολλανδική, Ουγγρική, Πολωνική, Πορτογαλική, Ρουμανική, Σλοβακική, Σλοβενική, Σουηδική, Τσεχική και Φινλανδική.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ώς εξής:

Σάββατο 21/9

Ομιλία με θέμα “Το Παράδειγμα της Αφύπνισης στις Γλώσσες και στους Πολιτισμούς στα σύγχρονα μοντέλα της γλωσσικής αγωγής και της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης” από τη Μουμτζίδου Αργυρώ, Διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Maine, ειδική Επιστήμονας του Α.Π.Θ σε θέματα Πολυγλωσσίας και Διδακτικής των Γλωσσών και των Πολιτισμών. Εκδότρια του διεθνούς γαλλόφωνου περιοδικού Synergies du Sud-Est européen. Θα δωθούν βεβαίωσεις παρακολούθησης στους συμετέχοντες (Γαλλικό Ινστιτούτο, 12πμ-2μμ)

Δευτέρα 23/9 – Παρασκευή 27/9

Οργανωμένες πρωϊνές εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ» για δημοτικά σχολεία. Παρουσίαση ξενόγλωσσων παιδικών βιβλίων και διαδικτυακών παιχνιδιών ξένων γλωσσών.

Συνεργαζόμενοι φορείς: Γαλλικό Ινστιτούτο, Κέντρο Αγγλικών Σπουδών  “bilingual”

Κρατήσεις: 2410.533390, κα Χατζηαβραάμ

Τρίτη 24/9

Ομιλία με θέμα τον Επαγγελματικό προσανατολισμό από την κα Όλγα Ντάγια, Δ/ντρια ΟΑΕΔ Θεσσαλίας & ενημερωτική παρουσίαση «europass cv»

Παρουσίαση του προγράμματος σπουδών του ICBS – Larissa Business School που θα απευθύνεται σε τελιόφοιτους λυκείου . (Χώρος και ώρα θα ανακοινωθούν)

ΓΛΩΣΣΑ: μεταβλητή ΗΠΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ – Η σημασία της πολυγλωσσίας στην Παγκόσμια Ακεραιότητα, Ολοκλήρωση και Εικόνα. Παρουσίαση δεδομένων ερευνών σε παγκόσμια κλίμακα για την συμβολή  της γνώσης ξένων γλωσσών στη δημιουργία, ενίσχυση και διατήρηση της επικοινωνίας με απώτερο σκοπό την άσκηση επιρροής από την Popi Revisiou, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας κ Φιλολογίας.

(Stage, Ήρας & Φιλίππου 8, 7:30μμ, διάρκεια 1.5 ώρες)

Τετάρτη 25/9

«Προ ή Μετα Πτυχιακό»

Ενημέρωση για την επιλογή προγραμμάτων προ ή μεταπτυχιακών σπουδών στο εξωτερικό και  τις προαπαιτούμενες  διαδικασίες πριν την υποβολή αιτήσεων από την Popi Revisiou, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας κ Φιλολογίας.

(Bilingual, Παπαναστασίου 33Α 8μμ-10μμ)

Πέμπτη 26/9

Παρουσίαση έρευνας με θέμα «Η εκμάθηση του πολυτονικού ως ευοδωτικός παράγων στην ψυχοεκπαιδευτική εξέλιξη του παιδιού» και συζήτηση

Ομιλητές: κ. Θαλής Παπαδάκης (Θεραπευτής Οικογένειας, Διευθυντής του Τμήματος Θεραπείας Οικογένειας καί Παιδιών τοῦ Ανοικτού Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων) και κα Ειρήνη Μαυροπούλου (φιλόλογος PhD & MSc, απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και καθηγήτρια της Γαλλικής).

(Γαλλικό Ινστιτούτο, 7μμ)

Το JUST.WINEBAR συμμετέχει στην εβδομάδα πολυγλωσσίας οργανώνοντας μια Ιταλική βραδιά στην πόλη της Λάρισας. Τις μπρουσκέτες και τα πιάτα ζυμαρικών θα συνοδεύσουν διάσημα Chianti, Pinot Grigio και Prosecco. Ελάτε, λοιπόν, στο πιο κοσμοπολίτικο στέκι της πόλης και ταξιδέψτε μαζί μας από το Μιλάνο μέχρι τη Σικελία με ιταλικές μουσικές, εκλεπτυσμένες γεύσεις και αρώματα κρασιού…

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2410-534240

Διεύθυνση: Πρωτοπαπαδάκη 6, Πλατεία Ταχυδρομείου

Online κρατήσεις: http://justwinebar.com/κρατησεις/

Μενού κατ’ άτομο: € 16

Παρασκευή 27/9

Εργαστήρι γραφής στα γαλλικά και άλλες γλώσσες

(Γαλλικό Ινστιτούτο 6μμ)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ