ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ: ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΙΝΕΛΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Συνέντευξη του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου στο paidis.com και στον Γιάννη Παιδή

Είναι νέος, εξωστρεφής, κοινωνικός, και πάνω από όλα προσγειωμένος. Ο λόγος για τον 24χρονο Λευτέρη Τσουμάνη ο οποίος σε αυτή την ηλικία δείχνει ότι πατάει πολύ γερά στα πόδια του, ξέρει τί θέλει και το κυριότερο γνωρίζει γιατί αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Η Λάρισα που μας Αξίζει» του Θανάση Μαμάκου.

Ο Λευτέρης Τσουμάνης είναι ένα νέο παιδί που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας. Αλλωστε δεν θα μπορούσε να είναι και αλλιώς αφού έχει μεγαλώσει μέσα στις επιχειρήσεις και ο ίδιος αν και σε αυτή την ηλικία έχει χρόνια που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά τόσο με τον πατέρα τον γνωστό επιχειρηματία της ACS Ζήση Τσουμάνη, όσο και με τον θείο του Παναγιώτη Τσουμάνη στο χώρο του λιανικού εμπορίου και της εμπορίας αυτοκινήτων, από μικρή ηλικία και ειδικά τα χρόνια των σπουδών του.

Είναι άνθρωπος του αθλητισμού αφού έπαιξε χρόνια ποδόσφαιρο ερασιτεχνικά, της επιστήμης αφού είναι τελειόφοιτος του Οικονομικού τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της κοινωνικής προσφοράς μέσω των διάφορων χορηγικών προγραμμάτων που τρέχουν οι επιχειρήσεις της οικογένειας.

Ξεκινώντας τη συζήτηση μαζί του εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι έχει απέναντί του ένα νεαρό, επικοινωνιακό, πρόσχαρο και συνάμα ένα άτομο που ξέρει τί θέλει.

Και η πρώτη ερώτηση έρχεται αβίαστα: Τί σε έκανε Λευτέρη να ασχοληθείς με τα κοινά;

Ένας από τους λόγους που θέλω να ασχοληθώ με τα κοινά είναι γιατί επιθυμώ να βάλω κι εγώ την προσωπική πινελιά μου στην πόλη που γεννήθηκα, που μεγάλωσα και ζω και στην οποία θα ζήσουν και τα παιδιά μου. Έχω τις ανησυχίες και τα όνειρά μου για τη Λάρισα και η συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές, είναι ο πιο δημοκρατικός τρόπος για να παλέψω γι’ αυτά. Επίσης πιστεύω ακράδαντα ότι όταν δεν ασχολούνται οι νέοι με τα κοινά, παραχωρούν τη θέση τους σε κάποιους άλλους, επιτρέποντάς τους να προτείνουν και να αποφασίζουν γι’ αυτούς.

Είπες το ναι στον Θανάση Μαμάκο. Γιατί επέλεξες να είσαι υποψήφιος στον συνδυασμό «Η Λάρισα που μας Αξίζει»;

Είμαι με τον Θανάση Μαμάκο επειδή θεωρώ ότι είναι πιο κοντά σε μένα. Εχουμε σχεδόν κοινά όνειρα και τις ίδιες ανησυχίες. Ταιριάζει στον τρόπο που σκέφτομαι και που βλέπω τα πράγματα. Θεωρώ πως ο νυν δήμαρχος, τον οποίο σέβομαι και τιμώ όπως και όλους όσοι έχουν διατελέσει στο παρελθόν δήμαρχοι αυτής της πόλης, ότι ήταν να δώσει το έχει δώσει. Οι Λαρισαίοι τον τίμησαν δυο φορές, και είχε στη διάθεσή του όλο τον απαιτούμενο χρόνο για να υλοποιήσει το πρόγραμμά του. Δυστυχώς, για την πόλη, απέτυχε.

Πιστεύεις ότι μέσα σε μία δημοτική ομάδα υπάρχει ο αναγκαίος χώρος για έναν νέο να ασχοληθεί με θέματα που ενδιαφέρουν αυτόν και τη γενιά του;

Φυσικά και πιστεύω ότι ένας νέος μπορεί να επιβάλει κομμάτια της δικής του ατζέντας στη δημοτική ομάδα που ανήκει αρκεί να ξέρει καλά το αντικείμενο, να έχει επιχειρήματα και να είναι ανοικτός στο διάλογο τόσο με τον επικεφαλής όσο και με τους υπόλοιπους συναδέλφους.

Εγώ για παράδειγμα θέλω να ασχοληθώ με θέματα που αφορούν τον αθλητισμό, τα αδέσποτα, το κυκλοφοριακό,  τα προβλήματα των Ατόμων με Αναπηρία. Ζω και εργάζομαι στη Λάρισα, βιώνω καθημερινά τα παραπάνω προβλήματα, συζητώ με τους φίλους και τις φίλες μου και ξέρω τί ακριβώς θέλουν από την πόλη στην οποία ζουν και αγαπούν, αλλά μιλάω και με συνεργάτες στις οικογενειακές μας επιχειρήσεις που πάντα έχουν κάτι να σου πουν.

Ολα αυτά λοιπόν είμαι διατεθειμένος να τα μεταφέρω στην ομάδα μας και μαζί με τον Θανάση Μαμάκο να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις.

Μπαίνουμε σιγά – σιγά στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου. Πώς σκέφτεσαι να κινηθείς για να περάσεις τα μηνύματά σου κυρίως στους νέους που είναι αλήθεια ότι δεν ασχολούνται εύκολα με την πολιτική;

Εχω επιλέξει να αξιοποιήσω όσο καλύτερα μπορώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Πιστεύω ότι μέσα από ευέλικτα σποτάκια και μηνύματα στο tik – tok, στο facebook και στο twitter, μπορώ να επικοινωνήσω το στίγμα μου, τα θέλω μου και να τους πείσω ότι δεν είναι λύση η αδιαφορία και η αποχή από τα συμβαίνοντα στον τόπο μας.

Επίσης πρέπει να σου πω ότι ήδη καθημερινά συζητάω με πολλά άτομα της γενιάς μου και λίγο μεγαλύτερα και ανταλλάσσουμε απόψεις για τη Λάρισα που θέλουμε για τη Λάρισα που μας αξίζει.

Πιστεύω ότι με τη συζήτηση, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με τη βοήθεια των ΜΜΕ κάτι καλό θα βγει και κάτι θα αλλάξει σε αυτή την πόλη.

Λευτέρη σε ευχαριστώ και καλή επιτυχία στις εκλογές

Εγώ ευχαριστώ για τη φιλοξενία και τις ευχές και θέλω να πω ότι μία δική μου επιτυχία θα είναι επιτυχία της γενιάς μου που θα αποκτήσει τη δική της καθαρή ματιά και δυνατή φωνή στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ