ΑΝΑΣΥΝΤΑΣΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

john (5)Πρόταση η οποία ξεκαθαρίζει ότι στην παρούσα φάση θα πρέπει οι καθηγητές να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και μετά από νέες γενικές συνελεύσεις με πρωτοβουλία της ΟΛΜΕ να προχωρήσουν σε κλιμάκωση του αγώνα τους υιοθέτησε η συνέλευση της ΕΛΜΕ Λάρισας με 112 καθηγητές να συμμετέχουν στην ψηφοφορία.

Η πρόταση κατατέθηκε από την Ενωτική Πρωτοβουλία και τις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις και η ψηφοφορία επί των προτάσεων είχε το παρακάτω αποτέλεσμα:

Α) ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ:

Ανασύνταξη των δυνάμεων και νέες γενικές συνελεύσεις μετά από κοινή εισήγηση της ΟΛΜΕ ψήφοι 72

Β) ΣΥΝΕΚ: Νέα 48ωρη στις 26, 27 ΣΕΠ ψήφοι 17

Γ) ΠΑΜΕ: 48ωρη στις 2, 3 Οκτώβρη ψήφοι 3

Δ) ΠΑΣΚ: Συντονισμός με άλλες ομοσπονδίες ψήφοι 6

Ε) ΔΑΚΕ: Απογευματινά συλλαλητήρια ψήφοι 7

Στο τέλος κατατέθηκε επιπλέον πρόταση: «Να μην μπει η ΕΛΜΕ Λάρισας εμπόδιο σε περίπτωση που απαιτούνται οι ψήφοι της για λήψη απόφασης για απεργία και να ψηφίσει ο πρόεδρος την πλησιέστερη αγωνιστική» η οποία πήρε 11 ψήφους.

Μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης η Ενωτική Πρωτοβουλία σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Δεύτερη εβδομάδα απεργίας διάρκειας και η στάθμιση όλων των παραμέτρων είναι πράξη αναγκαία για τη διασφάλιση της δυναμικής του κινήματος.

Η σχεδόν καθολική συμμετοχή τις δυο πρώτες μέρες ανέδειξε κυρίως το θυμό και την οργή του εκπαιδευτικού κόσμου .

Όμως η πρόταση που ΟΜΟΦΩΝΑ πέρασε αφορούσε πενθήμερη και όχι επιλεκτική συμμετοχή . Η συνέλευση των προέδρων της 20ης  Σεπτέμβρη  παρόλο που δεν είχε την έγκριση του 66,66 % που απαιτούνταν για τη συνέχεια αποφάσισε κάνοντας συνδικαλιστικό πραξικόπημα τη συνέχιση της απεργίας ψηφίζοντας νέα 48ωρη , που σαφώς αποτελεί ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ του αγώνα. Τον εκφυλισμό αυτόν θα τον πληρώσει το κίνημα.

Ο φόβος και κυρίως ο δόλος ποια παράταξη θα χρεώσει στην άλλη την αναστολή οδήγησε στον τραγέλαφο ……….να ψηφίζεται η πρόταση της ΠΑΣΚ  και της ΔΑΚΕ ….ως συνθετική και αγωνιστική. Από κοντά και η συμβιβασμένη ΑΔΕΔΥ να καμώνεται συντονισμό σε …άλλες ημερομηνίες. Το εκφυλιστικό αποτέλεσμα με τα μονοψήφια ποσοστά ( Δευτέρα ,Τρίτη ) ήταν γνωστό ακόμη και στους αδαείς.

Η διασφάλιση της συνέχειας  απαιτεί αγώνες που θα  έχουν στο στόχαστρο την πολιτική του κεφαλαίου , της ΕΕ , της Τρόικας και της υποτακτικής κυβέρνησης ,αγώνες που θα έχουν  διάρκεια , μαζικότητα και αποτελεσματικότητα.

Η μαζικότητα των αγώνων ,η συμμετοχή  και οι συμμαχίες είναι ο μόνος δρόμος για πετύχει ό,τι ελπιδοφόρο ξεκίνησε από το καλοκαίρι.

Αναστέλλουμε την απεργία διάρκειας και ανασυντάσσουμε τις δυνάμεις μας για την απόκρουση της νέας επίθεσης που θα ξεδιπλωθεί σε λίγο με τις υποχρεωτικές αποσπάσεις, τις συνθήκες επιδείνωσης με τα πληθωρικά τμήματα  των 27 μαθητών ,τις τεράστιες ελλείψεις  σε προσωπικό , υποδομές και χρήματα.

Θεωρούμε επιτυχημένο τον αγώνα μας .

Α ) Κρατάμε ως παρακαταθήκη την ΑΦΥΠΝΙΣΗ χιλιάδων εκπαιδευτικών που ξεκίνησαν το δρόμο της ανυπακοής. Μεσα σε λίγο χρόνο ωρίμασαν συνειδήσεις.

Β ) Ο κοινωνικός αυτοματισμός που επεδίωξε  η κυβέρνηση δεν πέρασε.

Γ ) Αδυνατεί πια η κυβέρνηση  να τιθασεύσει αυτό το κίνημα

Στην επόμενη στροφή θα είμαστε ως κίνημα  πιο δυνατοί , πιο αποφασισμένοι .

Θα είμαστε μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ