Α.Σαμαράς: “οι αντοχές της κοινωνίας εξαντλούνται”

Την ώρα που οι αντοχές της κοινωνίας εξαντλούνται, ο κ. Παπανδρέου έκανε χθες δήλωση για τους συνταξιούχους: Δεν ξέρω αν είναι δήλωση μετάνοιας ή δήλωση – και πάλι – εξαπάτησης των πολιτών. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι οι συνταξιούχοι ήταν εκείνοι οι οποίοι εθίγησαν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο από τα μέτρα του μνημονίου. Γι΄ αυτό και η αγωνία του, θυμίζει την αγωνία του τερματοφύλακα λίγο πριν από το πέναλτι. Και το πέναλτι θα το χτυπήσει ο ελληνικός λαός στις 7 Νοεμβρίου” δήλωσε σήμερα από τη Λάρισα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς,… όπου έκανε βόλτα στο εμπορικό κέντρο της πόλης.  
Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε – ενόψει των επερχόμενων εκλογών – ότι οι ψηφοφόροι δεν έχουν δικαίωμα να πουν ναι στην αποχή, γιατί θα είναι σαν να λένε “ναι” στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συνεχίσει την πολιτική του.
Η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ ξεκίνησε το πρωΐ από τα γραφεία της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, όπου, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι είναι επιβεβλημένο να δοθούν δίκαιες, άμεσες και πάντοτε στην ώρα τους αποζημιώσεις μέσω του ΕΛΓΑ και όχι άδικες και οριζόντιες αποζημιώσεις μέσα στον ΠΣΕΑ, που δεν εξατομικεύουν τα προβλήματα του κάθε αγρότη.
Προέβλεψε δε ότι εάν δεν δοθούν οι προαναφερθείσες αποζημιώσεις ο αγροτικός κόσμος θα μπει σε μια βαθειά τραγωδία.
Αναφερόμενος στο θέμα του Αχελώου ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ είχε από την αρχή ξεκάθαρη θέση υπέρ του έργου, ενώ το κυβερνών κόμμα βρίσκεται σε δίλημμα.
Ακόμη ο κ. Σαμαράς με αφορμή την επίσκεψή του στο νομάρχη Λάρισας Λουκά Κατσαρό, αλλά και στον δήμαρχο Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη έκανε συγκεκριμένες αναφορές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στον “Καλλικράτη”. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι μέχρι το 2013 η κυβέρνηση θα έχει περικόψει άλλα τρία δισ. από τους πόρους που δίνει προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και υπογράμμισε ότι πέραν όλων των άλλων, στις εκλογές του Νοεμβρίου θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η συγκεκριμένη παράμετρος.
Εξ άλλου ο κ. Σαμαράς εκφράστηκε με ιδιαίτερη θέρμη τόσο για την υποψηφιότητα του Κώστα Αγοραστού για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που, όπως τόνισε, θα είναι και ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης στην Θεσσαλία, όσο για την υποψηφιότητα του δημάρχου Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη που, όπως σχολίασε, είναι ο δήμαρχος του σήμερα και του αύριο για τη Λάρισα.Το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συνάντηση με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και στη συνέχεια περιόδευσε σε Τύρναβο και Ελασσόνα.
Αύριο ο κ. Σαμαράς θα βρεθεί στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ