Εχουμε πρόγραμμα για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας

Με έκδηλη τη συγκίνηση εξαιτίας της αποδοχής που είχε το κάλεσμά του από δεκάδες κατοίκους του Αμπελώνα, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό «Θεσσαλών Δύναμη» κ. Απόστολος Δημάκης ξεκίνησε την Κυριακή τον προεκλογικό του αγώνα από τον Αμπελώνα με μια ομιλία απολογισμό για την οκταετία που υπηρέτησε το δήμο τόσο ως δήμαρχος την τετραετία 2003 -2006 και ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης την περίοδο 2007 -2010.

«Φίλες και φίλοι πορευτήκαμε μαζί μια ολόκληρη οκταετία και είναι αλήθεια ότι αγωνιστήκαμε σκληρά για πολλά θέματα που απασχολούσαν το Δήμο μας.

Η μαχητικότητα  και η επιμονή στην ανάδειξη πολλών και σοβαρών θεμάτων του Δήμου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής αποτέλεσε την πυξίδα που καθοδηγούσε τα βήματα μου την προηγούμενη οκταετία» ανέφερε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι με σύμμαχο το δίκαιο των συνδημοτών και στήριγμα την αμέριστη εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο του ξεπεράστηκαν πολλά εμπόδια και δυσκολίες και παράχθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο κατά την περίοδο 2003-2006.

Αφού έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου του την τετραετία που ήταν δαρχος και το οποίο όπως ανέφερε είναι αποδεκτό από όλους αναφέρθηκε και στην παρουσία της παράταξης και στην αντιπολίτευση, ενώ αμέσως μετά μιλώντας για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση την οποία θέλει να υπηρετήσει τη χαρακτήρισε μεγάλη πρόκληση για την ανη της Ελλάδας και ειδικότερα της περιφέρειας.

Σύμφωνα με τον κ. Δημάκη το 51μελές περιφερειακό συμβούλιο θα είναι μια μικρή τοπική βουλή που θα έχει πολλές αρμοδιότητες όπως:

-H διαχείριση αναπτυξιακών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ).

-Η συντήρηση δημοσίων κτηρίων

(Νοσοκομείων , Σχολείων κ.λ.π.). καθώς και  συντήρηση οδικών δικτύων.

-Η διαχείριση των υδάτινων πόρων (ΤΟΕΒ) και η δημιουργία εγγειοβελτιωτικών έργων.

-Η λειτουργία και εποπτεία αθλητικών κέντρων περιφερειακού χαρακτήρα.

-Η εποπτεία των Δημόσιων ΙΕΚ.

-Η μελέτη και η κατασκευή συγκοινωνιακών έργων καθώς και η αντιμετώπιση θεμάτων οδικής κυκλοφορίας. κ.λ.π.

«Δηλαδή με λίγα λόγια η περιφέρεια θα έχει πλέον τα δικά της χρήματα, το δικό της προϋπολογισμό και θα παρεμβαίνει ουσιαστικά στην ποιότητα της ζωής των πολιτών. Και εδώ τίθεται το μεγάλο ερώτημα. Ποιοι θα υλοποιήσουν τον «Καλλικράτη», την μεταρρύθμιση της ελπίδας για την χώρα, την κορυφαία πολιτική επιλογή της σημερινής κυβέρνησης που υλοποιήθηκε τόσο άμεσα;

Ποιοι θα αξιοποιήσουν με τον καλλίτερο τρόπο τους κρατικούς πόρους της περιφερειακής ανάπτυξης και τα περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα, δηλαδή πάνω από 10 δις ευρώ που αναθέτει η σημερινή κυβέρνηση στις αυτοδιοικητικές  περιφέρειες για να τα διαχειριστούν;» αναρωτήθηκε ο κ. Δημάκης, υποστηρίζοντας ότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Απ. Παπατόλιας και η παράταξη «Θεσσαλών Δύναμη» αποτελούν εγγύηση σ’ αυτή την περίοδο των μεγάλων προκλήσεων και των μεγάλων αλλαγών στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Κατηγορώντας όλους εκείνους που επιχειρούν να μετατρέψουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε εκλογές καταδίκης του μνημονίου ο κ. Δημάκης κάλεσε όλους τους υποψηφίους να μιλήσουν για πρόγραμμα και για θέσεις μέσα από τις οποίες θα οδηγηθεί η Θεσσαλία σε δρόμους ανάπτυξης.

«Εμείς απέναντι στον αρνητικό λόγο των άλλων, απέναντι στην έλλειψη επιχειρημάτων που τους διακατέχει, απέναντι στην έλλειψη προτάσεων που τους χαρακτηρίζει έχουμε να καταθέσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης», υπογράμμισε παρουσιάζοντας τις προτάσεις που κατέθεσε πρόσφατα για την επαρχία Τυρνάβου ο κ. Παπατόλιας.

«Το μέλλον του τόπου μας εξαρτάται από όλους εμάς μαζί ,αλλά και τον καθένα χωριστά. Αυτό θα είναι και το νόημα της ψήφου μας στις περιφερειακές και Δημοτικές  Εκλογές στις 7 του Νοέμβρη.

Εκεί πίσω από το παραβάν που θα είμαστε μόνοι μας πρέπει να σκεφτούμε καλά πριν αποφασίσουμε.

Σε ποιους πρέπει να εμπιστευτούμε το μέλλον της περιφέρειας μας

Θα το εμπιστευτούμε σε αυτούς που δεν έχουν πρόγραμμα ή σε αυτούς που διαθέτουν πρόγραμμα αλλά και όραμα για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας;

Θα εμπιστευτούμε το μέλλον της Θεσσαλίας σε αυτούς που η προσφορά τους στην τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το πάθος τους ή σε αυτούς που το μυαλό τους βρίσκεται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και χρησιμοποιούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις περιφερειακές εκλογές σαν βατήρα για τις πολιτικές τους φιλοδοξίες;

Θα εμπιστευτούμε  το μέλλον της Θεσσαλίας σε αυτούς που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν την αιρετή περιφερειακή διοίκηση ή σε αυτούς που αποχωρούσαν από τη Βουλή κατά την ψήφιση του Νομοσχεδίου ενώ σήμερα εμφανίζονται ως σωτήρες έτοιμοι να μας υπηρετήσουν μέσα από το νέο νόμο;

Φτάνει πια !!! τα κορόιδα τέλος . Οι πολίτες της Θεσσαλίας , οι πολίτες της Λάρισας οι πολίτες του Δήμου μας έχουμε και γνώση και κρίση , γιαυτό στις 7 Νοεμβρίου , ενώνουμε την δύναμη μας με τις δυνάμεις της προόδου, με τις δυνάμεις των μεγάλων αλλαγών, με τις Δημοκρατικές δυνάμεις των ρήξεων και των ανατροπών ενώνουμε τη δύναμη μας με τη δύναμη όλων των Θεσσαλών και επιλέγουμε τη ΘΕΣΣΑΛΩΝ  ΔΥΝΑΜΗ», τόνισε, καλώντας όλους τους συνδημότες του, να τον εμπιστευτούν και πάλι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ