ΕΣΑΚ ΔΕΕ: Προανάκρουσμα άρσης μονιμότητας η διάθεση καθηγητών στην α/βαθμια

Τον κώδωνα του κινδύνου άρσης της μονιμότητας των εκπαιδευτικών με αφορμή τις πρόσφατες διαθέσεις καθηγητών σε σχολεία α/βαθμιας, κρούει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ ΔΕΕ, καλώντας την ΕΛΜΕ να δώσει την απαραίτητη κάλυψη στους καθηγητές που διατέθηκαν. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Οι πρόσφατες διαθέσεις εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και συγκεκριμένα στα ολοήμερα δημοτικά δεν είναι μια απλή υπόθεση.

Το πρώτο χτύπημα που γίνεται, αφορά τον τορπιλισμό του εργασιακού ωραρίου με τον καταναγκασμό των συναδέλφων να απασχολούνται την ίδια μέρα σε πρωινό και απογευματινό κύκλο ταυτόχρονα. Πράξη παράνομη και αντίθετη με το Ν. 1566 και τη σχετική εγκύκλιο Φ12/935/Γ1/1212/06 – 09 – 96  που ρητά προστατεύει τους εκπαιδευτικούς από το ωράριο – λάστιχο. ( …σε περίπτωση διάθεσης των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων σε περισσότερα του ενός σχολεία λαμβάνεται μέριμνα να μη διδάσκουν την ίδια μέρα σε σχολεία με διαφορετικό ωράριο λειτουργίας )

Ένα ΠΥΣΔΕ που αυθαιρετεί, δυο αιρετοί που κρατούν την ένστασή τους ( αν υπάρχει  ) επτασφράγιστο διαβαθμισμένο απόρρητο υλικό και τους συναδέλφους να περιμένουν  εις μάτην την επιβεβλημένη συνδικαλιστική κάλυψη της ΕΛΜΕ.

Χτύπημα δεύτερο ,που αφορά στην αντικειμενική άρση της οργανικής θέσης ,αφού πια δεν υπάρχει ωράριο σε πολλές περιπτώσεις με τη μεθοδευμένη τακτική των υπεραριθμιών.

Βασική στόχευσή τους η άρση της μονιμότητας η οποία  θα τεθεί από τους θιασώτες της «αποκέντρωσης» ως  άμεση προτεραιότητα με την υπαγωγή της εκπαίδευσης στον Καλλικράτη .

Το αποκεντρωμένο σχολείο είτε ως φινλαδικό μοντέλο ,είτε ως Νέο σχολείο έχει πολλαπλές στοχεύσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μια απ` αυτές οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών

Καμιά αυταπάτη για το ρόλο  των  ηθικών και φυσικών αυτουργών.

Το νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ  και εφάρμοσε πιστά  στη συνέχεια η ΝΔ , για να ξαναπάρει τη σκυτάλη  ( το μαχαίρι καλύτερα ) ο αρχικός θύτης άνοιξε την Κερκόπορτα  για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

Στην Καρδίτσα ήδη έχουμε αποσπάσεις σε άλλη υπηρεσία ,στα ΤΕΙ .

Κινούμενη άμμος γίνεται σιγά – σιγά το τοπίο στην εκπαίδευση. Καλούμε τους συναδέλφους να αρνηθούν την απασχόληση τους σε δυο κύκλους την ίδια μέρα. Απαιτούμε από την ΕΛΜΕ  να  δώσει την αναγκαία συνδικαλιστική κάλυψη».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ