Αθ. Νασίκας: Οι πολίτες του δήμου Τυρνάβου ξέρουν το έργο μας

«Με την πραγματοποίηση των εγκαινίων μπαίνουμε στην τελική ευθεία των δημοτικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Έρχεται η ώρα του λαού, η ώρα των πολιτών να μιλήσουν και με την ψήφο τους να εκλέξουν την νέα Δημοτική Αρχή του Νέου Δήμου Τυρνάβου», τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου κ. Θ. Νασίκας στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στον Τύρναβο που έγιναν με καταρρακτώδη βροχή.

Ο κ. Νασίκας επεσήμανε ότι οι εκλογές αυτές διαφέρουν από τις προηγούμενες σε δύο κυρίως βασικά σημεία. Πρώτον, γίνονται σε μια εποχή βαθειάς οικονομικής κρίσης με τραγικά αποτελέσματα δια την χώρα μας, για τους πολίτες, για όλους μας και κυρίως για τους δημότες με χαμηλά εισοδήματα. Μια κρίση για την οποία ευθύνονται λίγοι, μα που καλούνται να την πληρώσουν πολλοί και όπως πάντα αυτοί που δεν φταίνε. Είναι αναπόφευκτο αυτή η συγκυρία να επηρεάσει βαθύτατα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μια Τοπική Αυτοδιοίκηση, το δεύτερο βασικό σημείο διαφοροποίησης αυτών των εκλογών, που καλείται να διαχειριστεί, να υπηρετήσει και να ανταπεξέλθει στις ενώσεις που γίνανε με το Σχέδιο Καλλικράτης.

«Όπως πολύ καλά γνωρίζεται, ο Τύρναβος συνενώθηκε με τον Αμπελώνα ή αν θέλετε ο Αμπελώνας με τον Τύρναβο. Το ερώτημα όλων μας εύλογο: Γιατί; Το επέλεξε ο λαός; Ρωτήθηκε ο πολίτης; Είναι προς το συμφέρον του; Όπως πολύ καλά καταλαβαίνεται, κάποιοι άλλοι πρέπει να απαντήσουν σ’ αυτό. Έτσι ορίσανε, έτσι θα πορευτούμε. Θεωρώ απαραίτητο στο σημείο αυτό να τονίσω, πως είμαστε από τους τυχερούς αυτού του σχεδίου. Τύρναβος, Αμπελώνας, Αργυροπούλι, Δελέρια, Ροδιά, Βρυότοπος, Δένδρα, Πλατανούλια, Αγία Σοφία, Δαμάσι, Δαμασούλι, Λυγαριά, Βοτανοχώρι βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους», τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι οι κάτοικοι του νέου δήμου που γνωρίζονται οι περισσότεροι μεταξύ τους, έχουν τα ίδια ήθη και έθιμα, ίδια ενδιαφέροντα, ίδιος τρόπος ζωής αλλά και ίδια προβλήματα.

Στη συνέχεια της ομιλίας του υποστήριξε ότι βρισκόμαστε σε μια περιοχή που στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι κάτοικοι είναι κυρίως αγρότες και κτηνοτρόφοι, αλλά και έμποροι, επαγγελματίες και επιστήμονες, καλώντας όλους αυτούς να στηρίξουν το συνδυασμό του στις εκλογές.

«Εμείς απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς. Τους καλούμε να έρθουν κοντά μας, να μας στηρίξουν σ’ αυτές τις εκλογές, γιατί πιστεύουμε πως εμείς μπορούμε καλύτερα. Αυτό είναι το βασικό μας πρώτο μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε στους πολίτες. Εμείς Μπορούμε και το Αποδείξαμε. Τώρα αναγνωρίζεται από την πλειοψηφία πως η δημοτική αρχή των ετών 2002-2006 ήταν καλύτερη, παραγωγικότερη και πιο ωφέλιμη για τον τόπο μας. Τώρα ο λαός γνωρίζει πως τα μεγάλα έργα στον Δήμο μας δεν έγιναν τυχαία. Έγιναν με δουλειά, με προγραμματισμό, με πίεση προς τους κυβερνώντες. Δικαιούμαστε λοιπόν, να είμαστε περήφανοι για την θητεία μας την περίοδο 2002-2006», υποστήριξε κάνοντας αναφορά στο έργο της περιόδου που ο ίδιος ήταν δήμαρχος.

Όπως υποστήριξε στη θητεία του έγιναν:

«Να τα θυμίσουμε ξανά:

52 km Αγροτικοί δρόμοι – Ασφαλτόστρωση

Παλιό Δημαρχείο – Ανάπλαση

Αρχοντικό Καράσσου – Ανάπλαση

Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο με πισίνα

2 Βρεφονηπιακοί Σταθμοί σε Τύρναβο και Αγία Σοφία

Παλαιοσεισμολογικό Μουσείο (Εξασφαλισμένη Δική μας χρηματοδότηση και μελέτη)

Λίμνη Αργυροπουλίου (Εξασφαλισμένη Δική μας χρηματοδότηση και μελέτη)

Βρύση Τυρνάβου (Εξασφαλισμένη Δική μας χρηματοδότηση και μελέτη)

Επέκταση και Εκσυγχρονισμός Διαδημοτικού Σφαγείου (Εξασφαλισμένη Δική μας χρηματοδότηση και μελέτη)

Ανοιχτό Θέατρο στον Προφήτη Ηλία (Εξασφαλισμένη Δική μας χρηματοδότηση και μελέτη)

και δεκάδες άλλες μικρότερες παρεμβάσεις που άλλαξαν την εικόνα του Δήμου μας.

Παρόλα αυτά τα έργα, παρά το ποσοστό 40,2% της πρώτης Κυριακής ο λαός αποφάσισε να αλλάξει Δημοτική Αρχή. Απόλυτα σεβαστό δημοκρατικό δικαίωμα. Ήρθε όμως η ώρα τώρα να γίνει ο λογαριασμός. Ήρθε η ώρα οι πολίτες να αποφασίσουν ξανά» υπογράμμισε ο κ. Νασίκας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα λοτι ο συνδυασμό του θα κερδίσει τις εκλογές.

«Να είστε σίγουροι πως θα είμαστε πρώτοι στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών. Σήμερα νιώθω υπερήφανος που βρίσκομαι ενώπιων σας και σας μιλώ. Είμαι υπερήφανος που είμαι επικεφαλής ενός συνδυασμού νέων κυρίως ανθρώπων αλλά και αρκετών έμπειρων και καταξιωμένων πολιτών που υπηρέτησαν την τοπική αυτοδιοίκηση ως Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Συμβουλίων , Δημοτικοί Σύμβουλοι και είναι κοντά μας, μαζί μας στην νέα μας προσπάθεια.

Καλούμαστε όλοι μαζί να κάνουμε πράξη την φαντασία και τις ιδέες των νέων ανθρώπων για έναν καλύτερο Δήμο.

Καλούμαστε να ενώσουμε τον Δήμο Τυρνάβου με τον Δήμο Αμπελώνα και να συνεχίσουμε το έργο του Δημάρχου κ. Αθανάσιου Χρυσοβέργη και των συνεργατών του.

Είμαστε όλοι μαζί.

Τύρναβος και Αμπελώνας ένας νέος Δήμος που πρέπει να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες δυνατότητες των πολιτών, να βοηθήσουμε την ανάπτυξη, να στηρίξουμε όσο μπορούμε τους πολίτες στις δύσκολες μέρες που διανύουμε.

Θέλω να επαναλάβουμε την δήλωση που κάναμε στις 10 Αυγούστου.

Είμαστε ισότιμοι, Είμαστε φίλοι, Είμαστε σύμμαχοι.

Δηλώσαμε και το επαναλαμβάνουμε πως οι Αντιδήμαρχοι Αμπελώνα και οι Πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Συμβουλίων θα έχουν πρώτο και καθοριστικό λόγο και ρόλο για τα προβλήματα της περιοχής τους. Είμαστε Σύμμαχοι για έναν καλύτερο Δήμο. Γι’ αυτό ο Συνδυασμός μας ονομάστηκε: ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ», τόνισε ο πρώην δήμαρχος ξεκαθαρίζοντας ότι το πρόγραμμα του συνδυασμού θα αναλυθεί τις επόμενες ημέρες, αποδεικνύοντας ότι η Συμμαχία Ανάπτυξης δίνει προοπτικές στους πολίτες.

«Η Συμμαχία Διεκδίκησης τονίζει την απόλυτη προτεραιότητα μας για αγώνες , όχι για να βγούμε από την υποχρέωση, όχι για μικροκομματικές σκοπιμότητες αλλά για να λύσουμε τα προβλήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των επαγγελματιών και όλων των κοινωνικών και επαγγελματικών τάξεων. Όλοι γνωρίζουν τους αγώνες μας. Ξέρει πολύ καλά ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος πόσα πετύχαμε μαζί αγωνιζόμενοι ενωμένοι δίπλα – δίπλα. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα γιατί πιστεύουμε πως τώρα μας χρειάζεται πιο πολύ από κάθε άλλη φορά ο πολίτης.

Συνδημότες και Συνδημότισσες,

Μέσα στο γκρίζο που μας περιβάλλει, μέσα στην φοβία όλων μας για το αύριο σας λέμε: Δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα, όμως με εμάς υπάρχει κάποια ελπίδα. Με την εντολή του λαού και με την δική σας τόλμη πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε», κατέληξε ο κ. Νασίκας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ