ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η Ένωση Ελευθέρων Επαγγελματιών Παιδιάτρων, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό των Εκπαιδευτηρίων Μ.Ν. Ράπτου στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης σε συνεργασία με τα εξής σχολεία: 1ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Δημοτικό Σχολείο Καλαμακίου και 55ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, συνδιοργανώνουν την εκδήλωση «Παρατηρώ και προλαμβάνω» στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 στις 19:00.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς(παιδιάτρους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, ψυχολόγους, κλπ). Έχει σαν στόχο την ευαισθητοποίηση τους στην παρατήρηση και στον εντοπισμό των δυσκολιών που σχετίζονται με το σχολικό περιβάλλον και αφορούν παιδιά νηπιακής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

Η έγκαιρη παρατήρηση-πρόληψη και παρέμβαση στην προσχολική και στην πρώτη σχολική ηλικία, θέτει τα θεμέλια για την ομαλή ακαδημαϊκή πορεία του παιδιού αλλά και για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία του.

Ομιλητές θα είναι η κα Αικατερίνη Κατσιάνα, Επίκουρη Καθηγήτρια τμήματος Εργοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ο κ Νικόλαος Κατσογιάννης, Παιδιατρικός Φυσικοθεραπευτής N.D.T. – BobathSeniorTutor, η κα Ελένη Μπασδέκη, Νηπιαγωγός-Μsc στις επιστήμες της αγωγής μέσω καινοτόμων τεχνολογιών και βιοϊατρικών προσεγγίσεων, η κα Βάια Τσαγκαδά, Λογοθεραπεύτρια- Λογοπεδικός- Μsc ειδικής αγωγής και ο κ Ανδρέας Φρυγανάς, Ph.Dc. Αναπτυξιακός Παιδίατρος.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η κα Τζίνα Νταμάγκα-Λιόβα, Παιδίατρος- Msc στη Μοριακή Ιατρική – Διδάκτωρ Ιατρικής Παν. Θεσσαλίας
Πρόεδρος της ένωσης ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων Λάρισας.

Είσοδος ελεύθερη.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ