Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοινή εκπαιδευτική επίσκεψη του ΕΠΑΛ Τυρνάβου στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, στο πλαίσιο των σχολικών εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών προγραμμάτων, που υλοποιούνται την τρέχουσα σχολική χρονιά, από μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, με τη καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους. Η διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί τους υπεύθυνους των επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου και των Μουσείων για τον πολύτιμο χρόνο τους και για τη θερμή υποδοχή τους, δίνοντας έτσι στους μαθητές την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες.
Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αναξιοποίητοι θησαυροί της Ελληνικής Γης, στην υπηρεσία του Ανθρώπου – Φαρμακευτικά φυτά και βότανα» οι μαθητές επισκέφθηκαν το Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών και συγκεκριμένα το εργαστήριο Φαρμακευτικής Χημείας – Φαρμακογνωσίας της καθηγήτριας Λάμαρη Φωτεινή. Οι εξαιρετικοί συνεργάτες της, ξενάγησαν τους μαθητές στο χώρο του εργαστηρίου και τους έδωσαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μεθόδους απομόνωσης φαρμακευτικών ουσιών από φυτά, όπως η ρίγανη και ο σιδερίτης (τσάι του βουνού), με την τεχνική της εκχύλισης και της απόσταξης, αλλά και τη χρήση αέριας χρωματογραφίας. Συντονίστρια του προγράμματος ήταν η διευθύντρια, Νούλα Ελένη και συμμετείχαν η Ιασωνίδου Ευγενία και η Τσέτσιλα Ελπινίκη.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Οινοποιία «Achaia Clauss» στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος : «Δρόμοι του Κρασιού». Πρόκειται για μια από τις ιστορικές και οργανωμένες επιχειρήσεις στο χώρο της και παράγει κρασιά με την ένδειξη «ΠΟΠ Μαυροδάφνη Πατρών» και «ΠΟΠ Μοσχάτο Πατρών», αλλά και άλλες ετικέτες από Ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες σταφυλιών, τόσο από τους ιδιόκτητους αμπελώνες, αλλά και από ντόπιους παραγωγούς. Εκεί οι μαθητές αντάλλαξαν απόψεις για τις αμπελοκαλλιέργειες, τα προϊόντα και την προώθησή τους και είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο εμβληματικό και μοναδικό «Οινόκαστρο». Συντονίστρια ήταν η Μετσοβίτη Μαρία και συμμετείχαν η Τσιαούσογλου Ελένη και η Γκανάτσιου Πρεσβεία.
Παράλληλα, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Υγρός Άρτος», οι μαθητές επισκέφθηκαν τη μικροζυθοποιία «KYKAΩ», όπου ο Κώστας και ο Βαγγέλης Σιώζος παρουσίασαν στους μαθητές τη διαδικασία παρασκευής των πρωτότυπων τύπων ζύθου που παράγουν, αλλά και τον τρόπο προώθησης των προϊόντων τους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πρόκειται για μικροζυθοποιία που παράγει εξαιρετικά προϊόντα, σε ένα εναλλακτικό χώρο, στο στυλ των Ευρωπαϊκών Ζυθοποιείων, που δείχνει την αγάπη των ιδιοκτήτων για αυτό που κάνουν. Συντονιστής ήταν ο Υψηλός Κωνσταντίνος, ενώ συμμετείχαν η Μπεκίρη Μαρία και Κουτσιμανής Λευτέρης.
Οι μαθητές όλων των προγραμμάτων έτυχαν πλήρους ενημέρωσης και των τριών σημείων επίσκεψης, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ ακολούθησε κι εποικοδομητικός διάλογος. Με την ευκαιρία, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα Καλάβρυτα και συγκεκριμένα στην Ιερά και Ιστορική Μονή Αγίας Λαύρας, όπου σύμφωνα με το θρύλο ξεκίνησε η επανάσταση του 1821. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν το Ιστορικό Λάβαρο και τα υπόλοιπα κειμήλια, καθώς και να μάθουν την ιστορία της Μονής. Επισκέφθηκαν επίσης το εξαιρετικό Δημοτικό Μουσείο Ολοκαυτώματος, από τους Γερμανούς, καθώς και τον μαρτυρικό τόπο εκτέλεσης.