ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 14/3 ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΑΜΑΡΙ

Στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της Λάρισας αναμένεται να εκδικαστεί αύριο Πέμπτη 14 Μαρτίου η ένσταση που κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης η Πόλη που Θέλουμε Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι, ατομικά αλλά και ως νόμιμος εκπρόσωπος του συνδυασμού «Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ», κατά της 39/2023 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λάρισας (Διαδικασία Εκούσιας Δικαιοδοσίας) κατά το μέρος που με αυτή ανακηρύχθηκε επιτυχών συνδυασμός στο Δήμο Τυρνάβου ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση Τυρνάβου» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Αστέριο Τσικριτσή του Αντωνίου, κατοίκου Τυρνάβου, κατά του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση ΤΥΡΝΑΒΟΥ» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Αστέριο Τσικριτσή και κατά όλων των υποψηφίων του ίδιου συνδυασμού, κατά του Αστερίου Τσικριτσή, κατοίκου Τυρνάβου υποψηφίου και ήδη ανακηρυχθέντος δημάρχου Τυρνάβου, σύμφωνα με την προσβαλλόμενη πράξη ανακήρυξης και κατά του κύρους των Εκλογών της 15ης-10-2023 για την ανάδειξη Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Τυρνάβου και της σειράς εκλογής των υποψήφιων Δημοτικών Αρχών στον ως άνω Δήμο.

Ειδικότερα στην ένσταση αναφέρεται ότι υπάρχουν λάθη σε 36 εκλογικά τμήματα από τα 48 του δήμου Τυρνάβου.

Οπως υποστηρίζεται στην ένσταση προσμετρήθηκαν λανθασμένα ως έγκυρα 152 ψηφοδέλτια του συνδυασμού ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων φέρει έντονες κουκκίδες στο σώμα αυτών, κάποια άλλα ψηφοδέλτια του ίδιου συνδυασμού, τα οποία ήταν λανθασμένα καθώς αντιστοιχούσαν σε αυτά της πρώτης Κυριακής των εκλογών της 8ης-10-2023, κάποια άλλα ήταν σχισμένα στο σώμα τους ενώ ταυτόχρονα, λανθασμένα δεν προσμετρήθηκε υπέρ του συνδυασμού μου «Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ» 49 άκυρα ψηφοδέλτια, τα οποία βρέθηκαν στον φάκελο μαζί με λευκό.

Σύμφωνα με την ένσταση εσφαλμένα φέρεται η παράταξη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ» να έχει λάβει πέντε χιλιάδες οκτακόσια ενενήντα επτά ψηφοδέλτια (5.897), ενώ κατά ορθή και νόμιμη εκτίμηση και καταμέτρηση (μείον 152 ψηφοδέλτια), έπρεπε να φέρεται ότι έχει λάβει συνολικά πέντε χιλιάδες επτακόσια σαράντα πέντε ψηφοδέλτια (5.745) και ως εκ τούτου θα πρέπει να αφαιρεθούν τα ψηφοδέλτια αυτά από τον αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων υπέρ της ως άνω παράταξης. Ταυτόχρονα, κατά ορθή και νόμιμη εκτίμηση και καταμέτρηση, θα πρέπει να προσμετρηθεί, υπέρ του συνδυασμού του κ. Αμάρι, διαφορά σαράντα εννέα ψηφοδελτίων (49), δηλαδή συνολικά πέντε χιλιάδες εννιακόσια έντεκα ψηφοδέλτια (5.911) ψηφοδέλτια (5.863 + 49=5.912).

Εν ολίγοις με την ένστασή του ο κ. Αμάρι ζητά να ανακηρυχθεί ο ίδιος δήμαρχος και η πόλη που Θέλουμε πλειοψηφούσα παράταξη στο δήμο Τυρνάβου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ