ΜΙΚΡΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας προκάλεσε η κακοκαιρία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι βροχές και οι καταιγίδες που σημειώθηκαν, μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια, ενώ σημειώθηκαν και χιονοπτώσεις παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην «καρδιά» της άνοιξης.

Ειδικότερα, στην Καρδίτσα δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ χρειάστηκε και η επέμβαση της Αστυνομίας προκειμένου να ρυθμίσει ή να σταματήσει την κυκλοφορία των οχημάτων.

Στις βουνοκορφές του ορεινού Δήμου Αργιθέας έριξε χιόνι.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι πυροσβεστικές και οι αστυνομικές δυνάμεις στη Λάρισα αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν. Στο Καστρί Αγιάς μηχανήματα έκαναν μία τεχνική παρέμβαση, ώστε να μην φτάσει το νερό στο χωριό. Δυνατή βροχόπτωση χωρίς όμως να δημιουργήσει προβλήματα σημειώθηκε από νωρίς το απόγευμα μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες σε όλο το νομό Λάρισας.

Από τις έξι το απόγευμα χθες άρχισε να βρέχει γενικευμένα σε όλη την Μαγνησία. Βροχή με ένταση ξεκίνησε στις 18:30 στο νότιο Πήλιο στην περιοχή των Μηλιών, δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια, ωστόσο στη συνέχεια η βροχή μειώθηκε. Αρκετά έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε και στο Βόλο χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα.

Την ίδια ώρα σημειώθηκαν χιονοπτώσεις και χιονοθύελλες σε Φθιώτιδα, Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ

Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές αναμένονται σήμερα στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Σ ύμφωνα με τις προβλέψεις τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα εμφανίσουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις ακόλουθες περιοχές: Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο), Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια), νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ