ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΑ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΑΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Υποστελεχωμένα είναι τα δύο νοσοκομεία Παίδων στην Αθήνα, “Αγία Σοφία” και «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ κλείνουν τα τακτικά χειρουργεία από την 1η Ιουνίου στο Παίδων “Αγία Σοφία“.

«Παγώνουν» από 1η Ιουνίου τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», λόγω υποστελέχωσης, και πιο συγκεκριμένα, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων όπως καταγγέλλουν σχετικά οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Η Άρτεμις Βεκράκου, αναισθησιολόγος στα Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», μίλησε στο Attica TV για τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο «Αγία Σοφία», λέγοντας πως και στις δύο νοσηλευτικές μονάδες υπάρχουν αρκετά προβλήματα.

«Τα δύο νοσοκομεία έχουν προβλήματα με τη στελέχωσή τους στο αναισθησιολογικό. Στα παιδιατρικά είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα, είναι δύο βασικά παιδιατρικά νοσοκομεία στην Αθήνα οπότε διαχειρίζονται μεγάλο όγκο ασθενών» είπε η κ. Βεκράκου.

«Στο τέλος του έτους, τον Δεκέμβριο, η δύναμη του τμήματος ήταν στα 11 άτομα και υπήρξε ένας εξωτερικός συνεργάτης, με τον οποίο έπαψε η σύμβαση στο τέλος του έτους» διευκρίνισε για τα χειρουργεία στο Αγία Σοφία.

«Από τον Ιανουάριο και μετά, είμαστε συνολικά μείον τέσσερα άτομα, δύο διευθύντριες, τρίτη παραιτήθηκε και ακόμη μία παραιτήθηκε τις τελευταίες ημέρες. Είμαστε πλέον συνολικά 7 άτομα. Τα 11 επαρκούν, για να καλύψουν τις ανάγκες του νοσοκομείου, όπως αυτές αυτή τη στιγμή έχουν διαμορφωθεί στις τρεις αίθουσες χειρουργείου. Επίσης, καλύπτουμε κάθε μέρα το ακτινοθεραπευτικό τμήμα και ακόμη ένα άτομο πηγαίνει στο ΕΛΠΙΣ και χορηγεί καταστολή για τη λήψη βιοψιών ή κάνει το ιατρείο προεγχειρητικού ελέγχου» πρόσθεσε.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ