Χαλαζόπτωση προκάλεσε καταστροφές σε κεράσια και βερίκοκα στα Γρεβενά

[ad_1]

Μια μέρα προτού αρχίσει η συγκομιδή έγινε η ζημιά στα δέντρα

Μέσα σε μισή ώρα οι δενδρώδεις καλλιέργειες, έγειραν το φορτίο τους στην γη, μετά την σφοδρή χαλαζόπτωση την Κυριακή που κατέστρεψε κεράσια και βερίκοκα στα Γρεβενά. 

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μάκης Νασιάδης, βρέθηκε για άλλη μια φορά θεατής στο ίδιο σκηνικό. Επλήγησαν πάνω από 30.000 δένδρα.

«Ακριβώς μια ημέρα προτού αρχίσει η συγκομιδή ήρθε η καταστροφή», αναφέρει ο Κώστας Καραμήτρος, παραγωγός. «Το ίδιο είχε συμβεί και πέρυσι». Εκτός από το ότι καταστράφηκε ο καρπός, μεγάλες ζημιές υπέστησαν και τα δέντρα, με αποτέλεσμα να αναμένονται προβλήματα στην παραγωγή και την επόμενη χρονιά στα κεράσια και στα βερίκοκα. Οι καταναλωτές αντιλαμβάνονται τις συνέπειες όταν βλέπουν τις τιμές, την ποιότητα και την περιορισμένη παραγωγή.

Ο καιρός από σύμμαχος των γεωργών εξελίσσεται σε απρόβλεπτο αντίπαλο. Όπως λέει ο κ. Καραμήτρος «ο ΕΛΓΑ ήρθε αμέσως την επόμενη ημέρα και κατέγραψαν τις ζημιές. Το θέαμα ήταν συγκλονιστικό, γιατί το χώμα είχε βαφτεί κόκκινο από τα κεράσια».

Ωστόσο, η λύση δεν είναι οι αποζημιώσεις, καθώς οι αγρότες βλέπουν απογοητευμένοι τον μόχθο ενός χρόνου να σαπίζει στο έδαφος και να προσδοκούν ότι τα δέντρα τους, που βρίσκονται στο έλεος των καιρικών φαινομένων, έπειτα από πέντε χρόνια φροντίδας, θα δώσουν καρπό και θα καταφέρουν να τον συλλέξουν.

Σχετικά Tags

βερίκοκα Γρεβενά κεράσια χαλάζι


https://www.news.gr/

[ad_2]

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ