Τύρναβος: Φουντώνει η αγωνία για τον ιό που παραμορφώνει τα ροδάκινα και την ακαρπία στα αμπέλια

Εντονη είναι η ανησυχία στους κόλπους των αγροτών του δήμου Τυρνάβου μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων του ιού που παραμορφώνει ροδάκινα και νεκταρίνια σε καλλιέργειες στην περιοχή Τυρνάβου – Αργυροπουλίου – Δελερίων – Ροδιάς και στην περιοχή των Δένδρων – Πλατανουλίων, αλλά και για τη διαπίστωση της ακαρπίας στην αμπελοκαλλιέργεια.

Μετά τη προχθεσινή συλλογή δειγμάτων από καλλιέργειες πυρηνόκαρπων της περιοχής με πρωτοβουλία του προέδρου του ΑΟΣ Τυρνάβου Χρ. Τσιτσιρίγγου και την αποστολή τους στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο ώστε να εντοπιστεί ο ιός ή οι ιοί που προκαλούν την παραμόρφωση, σήμερα κλιμάκιων γεωπόνων της ΔΑΟΚ και του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς τομέα κ. Δ. Τσέτσιλα επισκέφθηκαν καλλιέργειες που έχουν εμφανίσει πρόβλημα στην περιοχή του Αργυροπουλίου, αλλά και αμπελοκαλλιέργειες της περιοχής για να διαπιστώσουν από κοντά το μέγεθος των δύο προβλημάτων που απειλούν φέτος τις καλλιέργειες.

Παρόντες στις σημερινές αυτοψίες ήταν ο Γενικός Διευθυντής της Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας Δρ. Δημήτρης Σταυρίδης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Προστασίας Φυτών-ΠΕ&ΦΕ Αναστασία Σταματοπούλου, ο Προϊστάμενoς του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας Σπύρος Σπυρόπουλος, ο Γεωπόνος – Ελεγκτής του ΕΛΓΑ Κώστας Τσάμπας, η Γεωπόνος της ΔΑΟ Βασιλική Πασχάλη ο Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου Χρήστος Τσιτσιρίγγος ο Αντιδήμαρχος Τυρνάβου Πρωτογενούς Τομέα και Πολιτικής Προστασίας Νίκος Νταλαγιάννης, ο Αντιπρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου Απόστολος Καλμπούρης, ο Γραμματέας Απόστολος Ευαγγελόπουλος και το Γεωπονικό Τμήμα του Συνεταιρισμού, ο Πρόεδρος του Gaia Fruit Δένδρων Χρήστος Τασιούλας, ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου Λάμπρος Ντέλας και το Γεωπονικό τμήμα, ο Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Αργυροπουλίου Απόστολος Βογιατζής, ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών-Συνεταιρισμού Αργυροπουλίου Κωνσταντίνος Χατζής και παραγωγοί.

Μετά την αυτοψία πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του Οινοποιείου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ