Προεκλογική Εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Λάρισα

Την Τετάρτη 5 Ιούνη στις 8.00 μ.μ θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ταχυδρομείου εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ενόψει των ευρωεκλογών.

Ομιλητές θα είναι οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Νίκος Ταλαχούπης οικοδόμος και συνδικαλιστής στον κλάδο και ο Δημήτρης Στεφανάκης αρχιτέκτονας

Οι κοινωνικές και περιβαλλοντικές καταστροφές στη Θεσσαλία τα τελευταία χρόνια με τις πλημμύρες στον κάμπο, σε σπίτια και καλλιέργειες και το έγκλημα των Τεμπών με τη δολοφονική σύγκρουση των τρένων στην ίδια γραμμή και τους 57 νεκρούς έχουν κοινή ρίζα και αιτία.

Είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που θέτουν την ζωή σε δεύτερη μοίρα, μπροστά στα κέρδη από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (σιδηρόδρομοι κλπ) και τη μπίζνα μετά την καταστροφή στον κάμπο (φωτοβολταικά, ανεμογεννήτριες).

Η πολιτική τους καταστρέφει φύση και ανθρώπους στο βωμό τους κέρδους και της δημιουργίας νέων αγορών.

Η ιδιωτικοποίηση της παιδείας, της υγείας, της ενέργειας ,της κατοικίας των μεταφορών δεν αποτελούν παρά τον μονόδρομο για τα κέρδη των εταιρειών σε βάρος των κοινωνικών αναγκών.

 Κάτω τα χέρια απο το νερό και κάθε αγαθό της φύσης

 Εξω από τον κάμπο οι εταιρείες καταλήστευσης και εμπορευματοποίησης

 Αποζημιώσεις άμεσα σε πληγέντες πλημμυροπαθείς και αγρότες

 Φρένο στην ανάπτυξη της καταστροφής

 Οι αποζημιώσεις για τις καταστροφές και τα θύματα που προκάλεσε η κυβερνητική ανευθυνότητα δεν είναι ελεημοσύνη αλλά ανάγκη

Η μή κατασκευή φραγμάτων στις πλημμύρες, η έλλειψη σχεδίου αντιμετώπισης και η μή τήρηση των συνθηκών ασφαλείας στα τρένα παρά τις επανειλλημένες καταγγελίες των εργαζομένων στον ΟΣΕ μας δείχνουν τους ενόχους. Είναι οι κυβερνήσεις της ΝΔ αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που ξεπούλησαν στο ΤΑΙΠΕΔ τη δημόσια περιουσία, που ψήφισαν και εφάρμοσαν μνημόνια, λεηλάτησαν μισθούς και συντάξεις, φοροαφαίμαξαν τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους, πετσόκοψαν τις κοινωνικές δαπάνες για το δημοσιονομικό σφαγείο της ΕΕ και τα κέρδη τω πολυεθνικών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ενεργώντας ως παράρτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τη σφαγή στην Παλαιστίνη, γιγαντώνει τις πολεμικές δαπάνες, μας προετοιμάζει για περιπέτειες.

Γι αυτό λέμε

 ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου, του πολέμου και του ρατσισμού

 Καμιά συμμετοχή στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ

 Κάτω η αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ

 ΟΧΙ στην υποταγμένη και συναινετική αντιπολιτευση

 Αυξήσεις μισθών, μείωση του χρόνου εργασίας, σταθερή δουλειά με ΣΣΕ

 Εθνικοποίηση με εργατικό έλεγχο όλων των εταιρειών βασικών αγαθών, χτύπημα των κερδών και φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου για την επιβίωση της εργατικής πλειοψηφίας, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

 ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, ΡΗΞΗ, ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

 Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ για δυνατή αντικαπιταλιστική αριστερά. Ψήφο αγωνιστική, ψήφο εργατική, ψήφο μαχητική

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ