ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΕΤΑΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ε.Ε. -ΚΑΝΑΔΑ

παιδΣε δήλωση με την οποία υποστηρίζει ότι η εμπορική συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Καναδά που επιτεύχθηκε πρόσφατα και μεταξύ άλλων προβλέπει ότι υπάρχουσες γαλακτοβιομηχανίες του Καναδά θα έχουν δικαίωμα να παράγουν τυρί που θα το ονομάζουν φέτα, είναι υπέρ της Ελλάδας και της ελληνικής φέτας, προχώρησε ο περιφερειακός σύμβουλος Θ. Παιδής.

Στη δήλωσή του αναφέρει:

Μόνο  όφελος προκύπτει μετά  τη εμπορική  συμφωνία που υπογράφτηκε   μεταξύ  της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Καναδά για την Ελληνική φέτα.

Μέχρι  σήμερα  υπάρχουν  σοβαρές  δασμολογικές  επιβαρύνσεις  από την κυβέρνηση του Καναδά που καθιστούσαν  απαγορευτική την  εξαγωγή  της Ελληνικής  φέτας  στον Καναδά .

Με τη νέα συμφωνία που έγινε από 1-1-2014 οι δασμολογικές  επιβαρύνσεις  καταργούνται και έτσι  μια νέα αγορά  ο Καναδάς με 35.000.000 πληθυσμό  από τους οποίους 200.000 είναι Έλληνες , ανοίγει  για την Ελληνική Φέτα   .

Μάλιστα υπάρχει  ήδη  σχετικό ενδιαφέρον από εισαγωγικές  εταιρείες  του Καναδά να προχωρήσουν  σε εισαγωγές  φέτας  από τη  νέα   χρονιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ