Σε εξέλιξη η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τις ζημιές του Daniel στη Θεσσαλία

Σε εξέλιξη είναι η ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή, βουλευτών, δημάρχων, εκπροσώπων παραγωγικών φορέων της Θεσσαλίας παρουσία του πρωθυπουργού και σύσσωμου σχεδόν του υπουργικού συμβουλίου στη Λάρισα, στο κτίριο της περιφέρειας Θεσσαλίας, στην οποία αναμένεται να δοθούν απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα για την πορεία αποκατάστασης των καταστροφών του Daniel και του Elia στην περιοχή, αλλά και για τη θωράκιση της Θεσσαλάις από παρόμοια φαινόμενα.

Στην αρχή της σύσκεψης ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα εγκαίνια του επιχειρησιακού κέντρου Πολιτικής Προστασίας, ευχόμενος να χρησιμοποιηθεί όσο το δυνατό λιγότερο.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η Ελλάδα δαπανά παραπάνω από δύο δισεκατομμύρια ευρώ, πρωτίστως ευρωπαϊκών πόρων για την ενίσχυση των υποδομών της πολιτικής προστασίας. ΟΠως εξήγησε, η πολιτική προστασία δεν αφορά μόνο τις υποδομές αυτές καθαυτές. Αφορά και τη χρήση της τεχνολογίας, διότι δίνει τη δυνατότητα να έχουμε όχι απλά πολύ καλύτερη εικόνα σε real time, αλλά και μοντέλα τα οποία κάνουν πολύ πιο ακριβείς προβλέψεις για την πορεία όλων των καιρικών φαινομένων».

«Έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, την οποία μπορούμε, αλλά προφανώς όλα αυτά θα κριθούν στο πεδίο και στην αποτελεσματικότητα με την οποία θα αντιμετωπίσουμε τις φωτιές του καλοκαιριού, ευχόμενοι βέβαια να μην πρέπει να ξανά διαχειριστούμε αντίστοιχα πλημμυρικά φαινόμενα με αυτά τα οποία μας πόνεσαν τόσο πολύ τον περασμένο χρόνο. Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε πιο έτοιμοι. Τονίζω δεν λέω πότε θα είμαστε έτοιμοι, θα είμαστε πιο έτοιμοι, διότι είναι διαρκής προσπάθεια», σημείωσε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τη Θεσσαλία αλλά και να τη θωρακίσει.

Περισσότερα σε λίγο. Δείτε στιγμιότυπα από τη σημερινή σύσκεψη:

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ