Θ. Μπίζιος: Η Δημοτική Αρχή έχει εγκαταλείψει τον Ελασσονίτη ποταμό

Θλίψη και προβληματισμό προκαλούν οι εικόνες εγκατάλειψης, από τη Δημοτική Αρχή, του Ελασσονίτη ποταμού, ο οποίος διέρχεται μέσα από την πόλη, καθώς σε αυτόν αγνοείται το νερό και κυριαρχεί η πυκνή βλάστηση, δημιουργώντας μια επικίνδυνη εστία μόλυνσης για τους κατοίκους.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και της παράταξης «ΑλλάΖουμε» Θανάσης Μπίζιος καλεί τον Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προχωρήσει άμεσα στο καθαρισμό της κοίτης του ποταμού, τώρα που οι συνθήκες είναι ευνοϊκές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Μπίζιου:

Τη στιγμή που οι περισσότερες σύγχρονες πόλεις αξιοποιούν και αναδεικνύουν τα ποτάμια που διέρχονται μέσα από τον αστικό ιστό και ενώ προ ημερών γιορτάσαμε την Ημέρα Περιβάλλοντος, στην Ελασσόνα η κατάσταση είναι απογοητευτική. Για την αντιστρόφως ανάλογη αυτή εικόνα, την αποκλειστική ευθύνη φέρνει η Δημοτική Αρχή του Νίκου Γάτσα. Ο Δήμος Ελασσόνας όχι μόνο δεν έχει κάνει τα στοιχειώδη για τον καθαρισμό της κοίτης, αλλά φαίνεται να μην έχει κανένα σχεδιασμό για την αξιοποίηση του ποταμού που διέρχεται μέσα από την πόλη.

Όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες, που μας προσκόμισαν οι ανήσυχοι συμπολίτες μας, η κοίτη του ποταμού θυμίζει δασώδη έκταση καθώς η άγρια βλάστηση κυριαρχεί, ενώ σε κάποια σημεία η άμμος έχει δημιουργήσει μία μικρή νησίδα! Μπορεί προεκλογικά ο Δήμαρχος να μας υποσχέθηκε πολλά, αλλά για …παραλία, δεν θυμάμαι! Δυστυχώς η κατάσταση δεν προσφέρεται για αστεϊσμούς. Η εμφάνιση 2 ερπετών και μάλιστα κοντά στις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου, όπως μας καταγγέλθηκε, δημιουργούν εύλογη ανησυχία σε γονείς και παιδιά για την δημόσια υγεία και την ασφάλεια των αθλούμενων κι όσων συχνάζουν στο δημοτικό αναψυκτήριο. Καλώ τη Δημοτική Αρχή, τώρα που δεν υπάρχει νερό στον Ελασσονίτη ποταμό να προχωρήσει στον καθαρισμό του και άμεσα να συζητήσουμε τον τρόπο αξιοποίησης και ανάδειξης του. Εκτός κι αν το ποτάμι έχει αφεθεί στην τύχη του, όπως πολλά ακόμη θέματα στην Ελασσόνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ