Στις κάλπες με άδειες τσέπες οι πλημμυροπαθείς κτηνοτρόφοι

Ανησυχία για τις τεράστιες καθυστερήσεις στην καταβολή ενισχύσεων από το κράτος

Την έντονη ανησυχία των πλημμυροπαθών κτηνοτρόφων της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου και του Αμπελώνα, για τις τεράστιες καθυστερήσεις στην καταβολή των ενισχύσεων που έχει ανακοινώσει το κράτος  μετέφερε στην αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Μ. Γαλλιού ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας Ζ. Παρλίτσης ζητώντας τη συμπαράσταση της περιφέρειας.

Οπως ανέφερε ο κ. Παρλίτσης οι περισσότεροι πλημμυροπαθείς κτηνοτρόφοι εισέπραξαν μόνο χρήματα από την αρωγή 14.000 € με κάποιους ευτυχώς λίγους να έχουν εισπράξει μόνο τις 4.000 που δόθηκαν αρχικά.

Από εκεί και πέρα, δεν υπήρξε καμία εξέλιξη σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, σε εξοπλισμό και ζωοτροφές, ενώ πλήρη σύγχυση επικρατεί και στο θέμα της αναπλήρωσης του ζωικού κεφαλαίου που χάθηκε με τις πλημμύρες.

«Ακούμε για χορό εκατομμυρίων γύρω μας και πολλές υποσχέσεις για αποζημιώσεις, αλλά στο τέλος της ημέρας διαπιστώνουμε ότι οι αποζημιώσεις παραμένουν όνειρο καλοκαιρινής νύχτας σημειώνει ο κ. Παρλίτσης, επισημαίνοντας ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν γίνει έλεγχοι, δεν έχουν προωθηθεί φάκελοι με τις ζημιές και το μόνο που ακούγεται είναι η αλλαγή στις ημερομηνίες που θα πρέπει να δοθούν κάποια χρήματα.

Από την πλευρά της η κ. Γαλλιού χαρακτήρισε δικαιολογημένες τις ανησυχίες και τον προβληματισμό των κτηνοτρόφων υποστηρίζοντας ότι η περιφερειακή αρχή βρίσκεται και θα βρίσκεται δίπλα τους υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ