Λαϊκή Συσπείρωση: Αύξηση της τιμής του αρδευτικού νερού στο Δήμο Τεμπών

Δείτε την ανακοίνωση – καταγγελία που υπογράφει η επικεφαλής της παράταξης Μαρία Κωστή

Στα “κάγκελα” βρίσκονται οι αγρότες του Δήμου Τεμπών, μετά από αλλεπάλληλες αυξήσεις στο νερό της άρδευσης που χρησιμοποιούν οι αγρότες που διαθέτουν κάρτα προπληρωμένου τέλους, κοινώς chip, όπως το αποκαλούν οι αγρότες.

Η δημοτική αρχή, με την θετική άποψη και ψήφο των συμβούλων της παράταξης Κολλάτου, προέβη στις 24/4/2024 σε αύξηση της τιμής του αρδευτικού νερού, κατά 0,12 λεπτά ανά μονάδα κατανάλωσης, ενώ ταυτόχρονα αποδέχτηκαν την πρόταση του εισηγητή, αγρότη, αντιδημάρχου οικονομικών Νίκου Μητσογιάννη, για άμεση απορρόφηση του ενεργειακού κόστους και προσαρμογή της τιμής του νερού, κάθε μήνα, στην οποία διακύμανση της τιμής της κιλοβατώρας, προς τα πάνω η τα κάτω.

Έτσι οι λογαριασμοί “πήραν φωτιά”, μιας και….. “δεν φύσηξε για να γυρίσουν οι ανεμογεννήτριες” και η δημοτική αρχή δεν μπήκε στη διαδικασία της διεκδίκησης, για κάλυψη του πρόσθετου κόστους με έκτακτη κρατική επιχορήγηση, ή απαίτηση να τηρηθούν τα υπεσχημένα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, για το αγροτικό ρεύμα και στην επίδρασή του στην τιμή του αρδευτικού νερού, που αφορά στην διαμόρφωση του κόστους των αγροτικών προϊόντων.

Καλούμε την Δημοτική αρχή να επανεξετάσει αυτή την τόσο λαθεμένη απόφασή της, γιατί οι αγρότες βρίσκονται ένα βήμα πριν την εγκατάλειψη των καλλιεργειών τους, αν αυτή η πολιτική συνεχιστεί και με το νερό.

Καλούμε όλους τους δημότες να βρίσκονται σε ετοιμότητα γιατί, από ότι φαίνεται, έρχονται αυξήσεις και στην ύδρευση.

Καταγγέλλουμε την Δημοτική αρχή και την παράταξη του πρώην δημάρχου Κώστα Κολλάτου, για την ευκολία με την οποία “συνηγόρησαν” στην αύξηση της τιμής του νερού και με αυτόν τον τρόπο, αποδεικνύοντας έτσι ότι οι επιλογές τους, σε τόσο σημαντικά ζητήματα για τους δημότες, δεν διαφέρουν καθόλου με αυτές της Δημοτικής αρχής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών εκφράζει την αντίρρησή της, όπως έκανε και στο δημοτικό συμβούλιο, για το θέμα αυτό, στέκεται δίπλα στους αγρότες και σε όλους τους δημότες, που είναι τα συνήθη υποζύγια που καλούνται να πληρώσουν τα αποτελέσματα μιας τόσο αντιλαϊκής πολιτικής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ