Θ. Μπίζιος: Η Δημοτική Αρχή Ελασσόνας απομονώνει κυκλοφοριακά το Βαρόσι

Για πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την κατασκευή του κυκλικού κόμβου και την μονοδρόμηση της γέφυρας που ακολούθησε στο Βαρόσι κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ελασσόνας και της παράταξης «ΑλλάΖουμε» Θανάσης Μπίζιος, επικρίνοντας τη δημοτική αρχή του Νίκου Γάτσα ότι «αγνόησε για μία ακόμη φορά τη βούληση και τα αιτήματα των πολιτών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Θ. Μπίζιου «με την ολοκλήρωση του έργου προέκυψαν πολλά προβλήματα, με αποτέλεσμα καθημερινά να γινόμαστε μάρτυρες μιας απίστευτης ταλαιπωρίας, αλλά και επικίνδυνων καταστάσεων.

Αρκετοί οδηγοί, λόγω μονοδρόμησης της γέφυρας διανύουν επιπλέον χιλιόμετρα για να φτάσουν στα σπίτια και στις επιχειρήσεις τους, ενώ έχουν προκληθεί αρκετά τροχαία ατυχήματα, λόγω ελλιπούς σήμανσης, κακής ορατότητας και άλλων πρόχειρων παρεμβάσεων. Ταυτόχρονα λόγω των κυκλοφοριακών αυτών ρυθμίσεων,που απομονώνουν ολόκληρη την συνοικία Βαροσίου, οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην πλατεία, κάνουν λόγο για μεγάλη μείωση της επισκεψιμότητας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική τους κατάσταση.

Αναμενόμενα αυτά τα κάκιστα αποτελέσματα, από τη στιγμή που δεν υπήρξε εγκεκριμένη μελέτη του έργου και καμία διαβούλευση. Αναμενόμενη και η στάση του δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Γάτσα, ο οποίος αγνόησε –για πολλοστή φορά- το αίτημα 1100 πολιτών, οι οποίοι κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις μέσω υπομνήματος. Την ίδια τύχη είχε και η ολοκληρωμένη πρόταση , από συγκοινωνιολόγο, για βελτιωτικές εργασίες παραπλεύρως της γέφυρας, έτσι ώστε αυτή να έχει αμφίδρομη κυκλοφορία. Αν και ζητήσαμε την μελέτη του έργου, αυτή δεν μας δόθηκε ποτέ, διότι δεν είναι έτοιμη!

Η προχειρότητα στο μεγαλείο της.

Ταυτόχρονα ο δήμαρχος Νίκος Γάτσας, αν και δεσμεύθηκε, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις, αυτές ακόμη δεν έχουν γίνει, παρότι προχώρησε στην δεύτερη αναμόρφωση του προυπολογισμού και αναθεώρηση του Τεχνικού Προγράμματος.

Υπενθυμίζουμε ότι και προεκλογικά είχε δεσμευθεί για κυκλοφορία διπλής κατεύθυνσης στη γέφυρα. Αν δεν είναι αυτό εμπαιγμός, τότε τι είναι;

Επειδή μας ενδιαφέρει η εποικοδομητική αντιπολίτευση, η <<παράταξη>> μας είχε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στη δημοτική αρχή Ελασσόνας, την οποία επαναφέρουμε και τώρα, προκειμένου η γέφυρα στο Βαρόσι να γίνει διπλής κατεύθυνσης και οι πεζοί να εξυπηρετηθούνε από την κατασκευή παρακείμενης πεζογέφυρας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ