Β. Κόκκαλης σε Κ. Τσιάρα: Δέκα μήνες μόνον υποσχέσεις και κοροϊδία για τους πλημμυροπαθείς κτηνοτρόφους της Λάρισας

Ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κατέθεσε αναφορά το χθεσινό δημοσίευμα του paidis.com

«Δέκα μήνες τώρα, οι πλημμυροπαθείς κτηνοτρόφοι της Λάρισας εισπράττουν από την κυβέρνηση μόνον υποσχέσεις και κοροϊδία» τονίζει ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Τσιάρα.
Αναλυτικότερα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά, δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου (paidis.com) σύμφωνα με το οποίο, «έχοντας περάσει 10 μήνες από το καταστροφικό πέρασμα του Daniel, οι πλημμυροπαθείς κτηνοτρόφοι στο νομό Λάρισας και ειδικά στην ευρύτερη περιοχή του Αμπελώνα και της Φαλάνης, το μόνο που έχουν εισπράξει από την πλευρά του κράτους είναι υποσχέσεις και κοροϊδία»

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι κτηνοτρόφοι «ακούνε καθημερινά ότι γύρω τους έχει στηθεί ένας χορός αποζημιώσεων και ενισχύσεων οι οποίες δυστυχώς είναι μόνο λόγια, αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ για το πάγιο κεφάλαιο και για τις ζωοτροφές που έχουν καταστραφεί», δεν έχουν πλέον την οικονομική δυνατότητα για να αγοράσουν ζωοτροφές για τα κοπάδια τους και «Πρέπει επιτέλους στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να καταλάβουν ότι αν χάθηκαν 80.000 αιγοπρόβατα στον Daniel, τώρα υπάρχει κίνδυνος να χαθούν 200.000 αιγοπρόβατα λόγω ασιτείας»,

Ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Ζ. Παρλίτσης χαρακτηρίζει μεγάλη κοροϊδία το μέτρο 5.2 που ανακοίνωσε η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού όπως τονίζει ανακοινώθηκε ότι θα δοθούν 42 ε. € για αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου και για σταβλικές εγκαταστάσεις. Επισημαίνει «ότι κάποιοι δεν ξέρουν ούτε απλή αριθμητική. Αυτά τα χρήματα που υποτίθεται ότι θα πάρουμε δεν φτάνουν πουθενά για πουθενά. Αν υπολογίσει κανείς μόνο τα χρήματα που απαιτούνται για την αντικατάσταση του χαμένου ζωικού κεφαλαίου εύκολα θα καταλάβει ότι απαιτούνται άλλα τουλάχιστον 20-30 εκ. €.

Οσο για τις σύγχρονες σταβλικές εγκαταστάσεις που μας υποσχέθηκαν πρόκειται για ένα ακόμη ψέμα από την πλευρά της κυβέρνησης, αφού απαιτούνται τουλάχιστον 100 εκ. €.»

Τονίζεται ότι «Οι κτηνοτρόφοι παλεύουν μόνοι τους προσπαθώντας να απομακρύνουν ζωοτροφές από τα πλημμυρισμένα και διαλυμένα ποιμνιοστάσια ή για να κτίσουν κάποιο νέο στάβλο, αλλά δυστυχώς οι οικονομικές τους δυνατότητες είναι ελάχιστες» και ζητείται η «νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να δώσει άμεσα λύσεις πριν οι κτηνοτρόφοι που παλεύουν μόνοι και αβοήθητοι, εγκαταλείψουν το επάγγελμά τους» καθώς επίσης και να σταματήσει η σε βάρος τους κοροϊδία από τα συναρμόδια υπουργεία και να ξεκινήσουν επιτέλους οι πληρωμές που δικαιούνται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ