Λύση στο πρόβλημα του δημοτικού σχολείου Δένδρων – Πλατανουλίων από τη δημοτική αρχή

Θετικά αποτελέσματα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Σε σύσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συμμετείχε η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου, στην οποία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Άστεριος Τσικριτσής, ο Αντιδήμαρχος Έργων και Υποδομών Νίκος Αρβανίτης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας- Πολιτισμού και Αθλητισμού Ευγενία Μαμανού-Χατζή και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Διαμάντω Μπάσμπα.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή του Υφυπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Μαρίτσα, τον Διευθυντή του ΤΕΘΑ Αντιστράτηγο κ. Ευάγγελο Λύκο, την Γενική Διευθύντρια της ΔΕΗ κ. Γεωργία Χριστόδουλοπουλου, όπως επίσης και με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Θέμα της το κείμενο της Δημοτικής Αρχής Τυρνάβου που απόσταλθηκε στο γραφείο του Πρωθυπουργού και στα στα αρμόδια Υπουργεία, το οποίο είχε εγκρίνει με ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τυρνάβου στην τελευταία του συνεδρίαση.

Το δημοτικό συμβούλιο αποδέχτηκε την εισήγηση του Δημάρχου Αστερίου Τσικριτσή, το οποίο ζητούσε την απόρριψη του αιτήματος του Ταμείου Εθνικής Άμυνας για την καταβολή αναδρομικού ενοίκιου ύψους 120.000 € από τον Δήμο για την παραχώρηση του σχολείου στο Στρ. Σχοινά στο σεισμόπληκτο δημοτικό σχολείου Δένδρων – Πλατανουλίων και συμφώνησε να ζητηθεί δωρεάν παραχώρηση του σχολείου μέχρι να ολοκληρωθούν τα νέα διδακτήρια.

Μέτα από πολύωρη συζήτηση και τοποθετήσεις όλων των εμπλεκομένων δρομολογούνται θετικές εξελίξεις σχετικά με το διεκδικητικό πλαίσιο που κατέθεσε ο Δήμαρχος Τυρνάβου, το οποίο αφορά την παραγραφή του χρέους προς το ΤΕΘΑ, την εκ νέου παραχώρηση του σχολείου χωρίς ενοίκιο, αλλά και την δημιουργία σε σύντομο χρονικό διάστημα νέων σχολικών εγκαταστάσεων από την ΔΕΗ στην θέση των σχολείων που καταστράφηκαν από τον σεισμό του 2021.

Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις και οι λεπτομέρειες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ