Σε απελπισία και απόγνωση ελαιοπαραγωγοί στους Γόννους

Ανάστατοι είναι οι ελαιοπαραγωγοί στους Γόννους που βλέπουν, λόγω λειψυδρίας, να χάνουν και φέτος τη σοδειά τους. Καταγγέλλουν ότι αν δεν βρεθεί άμεσα λύση για να ποτίσουν τα ελαιόδεντρά τους, ο καρπός θα πέσει πολύ πριν φτάσει η ώρα της συγκομιδής, έτσι δεν θα μπορέσουν να ξεχρεώσουν τα έξοδα για την καλλιεργητική φροντίδα των δέντρων και το χειρότερο αν τώρα δεν ποτιστούν τα δέντρα θα χαθεί και η επόμενη χρονιά. Μιλάμε για μια περιοχή με πάνω από 20.000 στρέμματα με ελαιόδεντρα.

Το πρόβλημα με την συγκέντρωση νερού στις δύο δεξαμενές βόρεια του χωριού – που σήμερα είναι άδειες – υπάρχει τα τελευταία χρόνια. Από την εποχή του κοινοτάρχη Δημερά και του δημάρχου Τόλιου και μετά δεν έχουν γίνει έργα ενώ οι κατά καιρούς δοθείσες υποσχέσεις από τη δημοτική αρχή δεν υλοποιήθηκαν.

Οι ελαιοπαραγωγοί δεν ζητάνε και δεν ελπίζουν να γίνουν νέα έργα, αλλά να γίνει ουσιαστική συντήρηση του υπάρχοντος δικτύου και να βρεθούν άμεσα τρόποι με τη χρήση των πομονών κ.λ.π., με σκοπό την άμεση αποκατάσταση ώστε χθες-σήμερα να υπάρξει δυνατότητα ποτίσματος των ελαιόδεντρων.

Επισημαίνουν επίσης ότι ενώ σε όλο τον πλανήτη γίνονται ενέργειες, δράσεις και έργα για την αποταμίευση των επιφανειακών νερών, εμείς εδώ δεν κάνουμε και δεν σχεδιάζουμε απολύτως τίποτα, ενώ το νερό π.χ. του κεντρικού ρέματος των Γόννων πηγαίνει στον Πηνειό ανεκμετάλλευτο.

Οι φωτογραφίες που καταθέτουν οι ελαιοπαραγωγοί δείχνει το μέγεθος του προβλήματος με τις δεξαμενές να είναι άδειες σε μια περίοδο που θα έπρεπε να είναι γεμάτες.

Για την αντιγραφή Δ.Ζ.Γ.
https://www.perataria.gr/se-apelpisia-kai-apognosi-elaioparagogoi-stoys-gonnoys/

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ