Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών για το αρδευτικό των Γόννων

Δείτ την ανακοίνωση που υπογράφει η επικεφαλής της παράταξης Μαρία Κωστή

Τεταμένη είναι η κατάσταση ανάμεσα στους αγρότες των Γόννων, με αφορμή την έλλειψη αρδευτικού νερού, εξαιτίας της διαχρονικής αδιαφορίας των δημοτικών αρχών, αρχής γενομένης απο τον πρώτο Καποδιστριακό Δήμο.

Οι Γόννοι διαθέτουν, εδώ και πολλά χρόνια, αρδευτικό δίκτυο, το οποίο, αν συντηρούνταν κανονικά, θα μπορούσε να αρδεύει όλη την κτηματική περιφέρεια των Γόννων, πολύ οικονομικά.

Έχουν αξιοποιηθεί σχεδόν όλες οι επιφανειακές πηγές τροφοδοσίας αρδεύσιμου νερού. Έχουν κατασκευαστεί λιμνοδεξαμενές, που βρίσκονται σε τέτοιες περιοχές που να μπορεί να αρδεύεται όλη η περιοχή με φυσική ροή του νερού. Παρόλα αυτά, μέσα από την αδιαφορία των δημοτικών αρχών, τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων, έχει οδηγηθεί με την εγκατάλειψη σε απαξίωση, το αρδευτικό δίκτυο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών, έχει προκαλέσει επανειλημμένα, είτε με ερωτήσεις των συμβούλων της προς το ΔΣ του Δήμου Τεμπών, είτε με δημοσιεύματα στον τύπο, το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί αυτή η εγκατάλειψη, στους αγρότες της περιοχής, αλλά και το διαρκώς αυξανόμενο κόστος άρδευσης, όλων όσων έχουν την τύχη να ποτίζουν.

Η Δημοτική αρχή όμως, με την ολιγωρία, την αδιαφορία και την “αδυναμία” διεκδίκησης χρηματοδότησης, για βελτίωση της ήδη υπάρχουσας κατάστασης του δικτύου, αφήνει στο έλεος του Θεού, τους αγρότες- ελαιοπαραγωγούς των Γόννων.

Καλούμε τον Δήμαρχο Τεμπών, Γιώργο Μανώλη και το σύνολο της δημοτικής αρχής, να δράσουν άμεσα, προς επίλυση του τόσο σοβαρού προβλήματος που έχει δημιουργηθεί και διαρκώς θα εντείνεται.

Καλούμε τους συνδημότες μας των Γόννων, να κρατήσουν ψηλά τη σημαία της διεκδίκησης, να παραμένουν ανυποχώρητοι στην επίλυση του αρδευτικού προβλήματος, βάζοντας τον καθένα “σωτήρα” πρώιμο η όψιμο στη θέση του.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών, ήταν, είναι και παραμένει η μόνη αντιπολιτευτική δύναμη στο Δήμο Τεμπών, είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε όχι, που προωθεί συστηματικά τα θέματα που απασχολούν τους δημότες και επιδιώκει τη λύση τους.

Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ