Συντονισμός υπηρεσιών για τα έργα σε Μανωλάκη και Ανθ.Γαζή

«Προσωρινή η ταλαιπωρία, παντοτινά τα έργα με προστιθέμενη αξία για την πόλη», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος – Στο 70% η ολοκλήρωση των εργασιών στο τμήμα της Μανωλάκη που είναι υπό διαμόρφωση – Αρχές Αυγούστου έτοιμο το τμήμα της Ανθ.Γαζή από Γαληνού ως Κουμουνδούρου – Ολοκληρώνονται τα τμήματα μπροστά από τα σχολεία

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, στα τμήματά τους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκο. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου, με την τοποθέτηση περισσότερων δένδρων από αυτά που προϋπήρχαν, ενώ και ο σχεδιασμός της πορείας των εργασιών είναι προσεκτικός, με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών.«Χρειάζεται από όλους μας λίγη υπομονή. Η ταλαιπωρία είναι προσωρινή, τα έργα όμως θα μείνουν για πάντα και δημιουργούν προστιθέμενη αξία για την πόλη», τόνισε ο κ.Μαμάκος.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Λαρισαίων πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης επίσκεψη στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου, κ.Χρήστο Τερζούδη, τον αν. Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, κ.Αθ.Πατσιούρα, καθώς και τον μηχανικό-τοπογράφο του Τμήματος Οδοποιίας, κ.Γιώργο Σκουμή.
Όπως τόνισε ο κ.Μαμάκος, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εργασίες είναι και πιο προχωρημένες από τα χρονοδιαγράμματα, καθώς έχει υπάρξει συντονισμός Υπηρεσιών και Διευθύνσεων, με αποτέλεσμα τα ορόσημα που έχουν τεθεί να τηρούνται και να είναι πιο γρήγορη η μετάβαση στην επόμενη φάση των έργων.

Στην οδό Μανωλάκη – Διασύνδεση

Πιο συγκεκριμένα, στην οδό Μανωλάκη, στο τμήμα όπου και βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή εργασίες (από Κύπρου ως Μελετίου), η ολοκλήρωση βρίσκεται στο περίπου 70%. Έχει γίνει η διαμόρφωση της οδού, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες υποδομών (οδοφωτισμού, ΔΕΥΑΛ, οπτικών ινών, κλπ), έχουν πέσει και τα μπετά, ενώ απομένει η πλακόστρωση της οδού και η τελική ασφαλτόστρωση. Να σημειωθεί επίσης, ότι θα φυτευτούν και 12 νέα δένδρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες στην οδό Μανωλάκη εντάσσονται στο έργο για τη διασύνδεση των Μνημείων και πολιτιστικών τοπόσημων της Λάρισας, κάτι που σημαίνει ότι στο πλακόστρωτο θα υπάρχουν και πλάκες με ειδική σήμανση για την πολιτιστική διαδρομή ή/και το μνημείο στο οποίο οδηγεί η οδός. Σε αυτό το τμήμα (Κύπρου ως Μελετίου) εκτιμάται ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε και θα εκκινήσουν οι εργασίες για το επόμενο τμήμα, από την οδό Μελετίου μέχρι τον κυκλικό κόμβο Αγ.Αχιλλίου/Αλκαζάρ.

Στην οδό Ανθίμου Γαζή

Στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες πλακόστρωσης στα τμήματα της οδού Ανθίμου Γαζή μπροστά από τα σχολικά συγκροτήματα -και μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου θα τελειώσει και το τμήμα από την οδό Γαληνού ως την οδό Κουμουνδούρου, όπου και είναι εγκατεστημένες αρκετές επιχειρήσεις. Υπενθυμίζεται ότι στην παρούσα φάση, εκτελούνται εργασίες σε τρία τμήματα της οδού: το προαναφερθέν Γαληνού-Κουμουνδούρου, το τμήμα Κουμουνδούρου-Ηπείρου και Ηπείρου-Λογιωτάτου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ