Αναστάτωση στην Πέρα Χώρα Τυρνάβου εξαιτίας της πρόθεσης ιδιωτών να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκό πάρκο

Στο πόδι κυριολεκτικά είναι η μικρή κοινωνία της Πέρα Χώρας Τυρνάβου εξαιτίας της πρόθεσης ιδιωτών να εγκαταστήσουν ένα μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο σε έκταση 900 στρεμμάτων, ενέργεια που αν ευοδωθεί θα προκαλέσει, όπως υποστηρίζουν, τεράστια προβλήματα στην κτηνοτροφία και τη γεωργία της περιοχής που είναι αμιγώς αγροτική περιοχή στην οποία σημειωτέον υπάρχει ζωικό κεφάλαιο 12.000 αιγοπροβάτων.

Αντιπροσωπεία των κατοίκων της Πέρα Χώρας με έκδηλη την ανησυχία για το μέλλον της περιοχής επισκέφθηκε τον δήμαρχο Στ. Τσικριτσή και συζήτησαν για το θέμα το οποίο πρέπει να επισημάνουμε ότι απασχολεί εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια την περιοχή και για το οποίο υπήρξε ομόφωνη αρνητική στάση του δημοτικού συμβουλίου με την προηγούμενη σύνθεση για την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού πάρκου.

Μάλιστα όπως τονίζεται από την πλευρά των κατοίκων αλλά η έκταση στην οποία πρόκειται να εγκατασταθεί το φωτοβολταϊκό πάρκο ανήκει στο δήμο Τυρνάβου και στο ελληνικό δημόσιο.

Οι κάτοικοι άκουσαν το δήμαρχο να τονίζει ότι η δημοτική αρχή θα τεθεί επικεφαλής της προσπάθειας να αποτραπεί η εγκατάσταση του πάρκου και μέσα σε πολύ λίγες ημέρες θα υπάρξουν συγκεκριμένες ενέργειες από την πλευρά της δημοτικής αρχής προς αυτή την κατεύθυνση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ