Αθλητικός Αύγουστος στο Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο Τυρνάβου

Δείτε τί ανέφερε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ευγενία Μαμανού – Χατζή

Για την Δημοτική Αρχή, ήταν και παραμένει προτεραιότητα, η επαφή του λαού και της νεολαίας του Δήμου Τυρνάβου με τον Αθλητισμό και η δωρεάν παραχώρηση των αθλητικών χώρων που ανήκουν στον Δήμο. Είτε πρόκειται για ερασιτεχνικό σωματειακό, είτε για μαζικό λαϊκό αθλητισμό.

Ο αθλητισμός συμβάλει σημαντικά στο χτίσιμο της προσωπικότητας και στην απόκτηση δύναμης προκειμένου να αντιμετωπίσει ένας νέος τα σημερινά κοινωνικά προβλήματα. Ο αθλητισμός βοηθάει στην πραγματική πρόληψη. Εθισμός λοιπόν στον αθλητισμό, είναι η καλύτερη απάντηση στα ναρκωτικά, στο αλκοόλ και στις παραισθησιογόνες ουσίες.

Αθλητικός Αύγουστος. Μια διοργάνωση που οργανώθηκε με μεράκι αλλά και με κόπο εξαιτίας της υποχρηματοδότησης με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας πολιτισμού και αθλητισμού του Δήμου Τυρνάβου. Στόχος μας, αυτόν τον μήνα να γίνει ο Τύρναβος, πόλος έλξης των αθλητών της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Έχουμε οργανώσει 3 τουρνουά, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν όλα τα γήπεδα του πολυδύναμου αθλητικού κέντρου, τα οποία τον Ιανουάριο που αναλάβαμε τα βρήκαμε σε πλήρη εγκατάλειψη. Στον συγκεκριμένο χώρο τα γήπεδα 5×5 που ήταν εγκαταλελειμμένα για χρόνια παρουσίαζαν πάρα πολλά προβλήματα και ελλείψεις σε υποδομές, όπως καρέκλες, παγκάκια , καλώδια. Ο χλοοτάπητας ήταν κατεστραμμένος, οι μπασκέτες στο γήπεδο μπάσκετ σπασμένες, η εγκατάλειψη ήταν πλήρης στο γήπεδο του Beach Volley και πολλά ακόμα.

Έξι μήνες μετά και μάλιστα ενώ η κυβέρνηση έχει καταργήσει την ΚΕΔΗΤ, κάνεις δεν περίμενε ότι το Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο θα ήταν έτοιμο να φιλοξενήσει στους ανακαινισμένους χώρους του, τους συμπολίτες μας για μια σειρά από αθλητικές δραστηριότητες.

Η φιλοσοφία μας για το Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο είναι διαφορετική από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές. Στόχος μας είναι οι συμπολίτες μας να μην πληρώνουν και να απολαμβάνουν δωρεάν υψηλού επιπέδου παροχές. Σήμερα αυτόν τον στόχο τον κάνουμε πράξη και στον αθλητικό Αύγουστο που στοχεύουμε να γίνει θεσμός, έχουμε διοργανώσει 3 τουρνουά. Ξεκινάμε στις 2 Αυγούστου με το τουρνουά μπάσκετ 3 on 3 εως και τις 6 Αυγούστου, στις 8 Αυγούστου συνεχίζουμε με το τουρνουά beachvolley έως και τις 12 Αυγούστου και κλείνουμε τον αθλητικό Αύγουστο με το τουρνουά ποδοσφαίρου 5×5 στις 20 με 29 Αυγούστου. Η συμμετοχή φυσικά είναι δωρεάν για όλους όσους θα συμμετέχουν. Θέλουμε λαϊκό αθλητισμό που θα μπορούν να συμμετέχουν πολίτες όλων των κοινωνικών τάξεων.

Συνεχίζουμε δυναμικά και μεθοδικά με προσήλωση στον σκοπό μας που είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών με πίστη στο μοντέλο της δωρεάν παραχώρησης στους πολίτες του Δήμου μας μια σειρά παροχών κόντρα στους δύσκολους αυτούς καιρούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ