Η ΔΕΥΑ Τυρνάβου κατασκευάζει τις παροχές αποχέτευσης σε όλο το δίκτυο σε Αμπελώνα και Αργυροπούλι

Σημαντικό έργο με χρηματοδότηση 734.000 € που εξασφάλισε η δημοτική αρχή για να ξεκινήσει επιτέλους η λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών

Δήλωση με αφορμή της εξασφάλιση χρηματοδότησης 734.000 € με την οποία θα κατασκευαστούν οι παροχές αποχέτευσης στις οποίες θα κουμπώσουν τα ιδιωτικά δίκτυα σε Αμπελώνα και Αργυροπούλι έκανε σήμερα ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Στ. Τσικριτσής αναφέροντας τα εξής:

Προχωράμε μαζί με τη ΔΕΥΑΤ σε ένα σημαντικό και ζωτικής σημασίας έργο αποχέτευσης.
Έτσι θα ξεκινήσει η σύνδεση στην αποχέτευση χιλιάδων νέων νοικοκυριών, μετά τις σχεδιασμένες παρεμβάσεις μας. Παρόμοιο έργο έχουμε στην ύδρευση με ένα δίκτυο δεκάδων χιλιομέτρων όπου παλέψαμε και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε πρωτόγνωρες χρηματοδοτήσεις.

Με την υπ’ αρ. πρωτοκ. ΕΥΔ ΠΕΚΑ & ΠΟΛΠΡΟ 4280/03-06-2024 Απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΑ του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, έγινε Τροποποίηση της Πράξης «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ – Β ΦΑΣΗ (ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ)»

Συνεχίζουμε αδιάκοπα να παλεύουμε προς όφελος του λαού του Δήμου μας με τρία (3) Υποέργα για συνολική δημόσια δαπάνη 734.302,09.

α) Υποέργο 1 με τίτλο: «1η ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Δ.Δ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ» που αφορά στην υλοποίηση των ιδιωτικών συνδέσεων (παροχές αποχέτευσης) με σκοπό την ολοκληρωμένη διαχείριση των λυμάτων στην Τ.Κ. Αργυροπουλίου του Δήμου Τυρνάβου. Το επιλέξιμο ποσό ανέρχεται σε 154.302,09 € και είχαν πληρωθεί με ιδία χρηματοδότηση της ΔΕΥΑ Τυρνάβου.

β) Υποέργο 2 με τίτλο: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΕΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Δ.Κ. ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ» Αφορά την ολοκλήρωση της υλοποίησης των ιδιωτικών συνδέσεων (παροχές αποχέτευσης) με σκοπό την ολοκληρωμένη διαχείριση των λυμάτων του Δήμου Τυρνάβου λόγω απαίτησης κάλυψης του συνόλου του οικισμού της Δ.Κ. Αμπελώνα. Το επιλέξιμο ποσό ανέρχεται σε 550.000,00 €.

γ) Υποέργο 3 με τίτλο: «ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΧΑΜΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ» για τη σύνδεση των τεσσάρων (4) αντλιοστασίων ακαθάρτων της Δ.Κ. Αμπελώνα με το Δίκτυο Χαμηλής Τάσης (ΧΤ) του ΔΕΔΔΗΕ. Το επιλέξιμο ποσό ανέρχεται σε 30.000 €.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ