Εκδηλώσεις του παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ -ΔΣΕ

Εκδηλώσεις διοργανώνει το επόμενο διάστημα το παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ. Στην ανακοίνωση του παραρτήματος για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναφέρονται τα εξής:

«Α).ΚΩΣΤΑΣ ΒΙΔΑΛΗΣ

Συμπληρώνονται φέτος 78 χρόνια, (14/8/1946), από τον μαρτυρικό θάνατο του Κώστα Βιδάλη, πολιτικού συντάκτη του “Ριζοσπάστη” στη Θεσσαλία. Μέλος της ΕΣΗΕΑ από τα πιο παλιά, με αγωνιστική συνεισφορά σε όλους τους αγώνες του κλάδου. Ο Κ. Βιδάλης έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στα χρόνια της φασιστικής κατοχής στον τομέα του παράνομου αντιστασιακού Τύπου.

Δολοφονήθηκε στο χωριό Μελία, από το αστικό κράτος – την ένοπλη αντικομμουνιστική ομάδα του Σούρλα- ο Κώστας Βιδάλης, στέλεχος του ΚΚΕ και δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη. Ο Βιδάλης είχε έρθει στη Θεσσαλίας, παρόλο που γνώριζε ότι κινδυνεύει η ζωή του, για να κάνει ρεπορτάζ για την τρομοκρατία στην ύπαιθρο και έτσι να φτάσει η αλήθεια σε όλο το λαό.
Εβδομήντα οκτώ χρόνια ύστερα από τη δολοφονία του, ο δημοσιογράφος, που όλοι τον αγαπούσαν και όλους τους αγαπούσε, μένει για το κομμουνιστικό κίνημα, τα λαϊκά στρώματα και την ελληνική δημοσιογραφία όχι μια μνήμη μουσειακή μόνο, αλλά σαν κάλεσμα αντίστασης και ευθύνης σε καιρούς δύσκολους όπως είναι σήμερα.
Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ τιμώντας τον κομμουνιστή, αντιστασιακό και δημοσιογράφο Κώστα Βιδάλη, θα καταθέσει στεφάνι στον τόπο εκτέλεσής του στη Μελία, στις 13/8/2024 μέρα Τρίτη και ώρα 11,00 το πρωί.

Β) ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ 1ης ΑΝΤΑΡΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 1η Σεπτέμβρη 2024, μέρα Κυριακή και ώρα 11,00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Μπεχτέσι Καρυάς προς τιμή της ορκωμοσίας της 1ης αντάρτικης ομάδας. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Λάρισας και Ελασσόνας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ