Συμπαράταξη Λαρισαίων: Η αλλαγή του παλιού δικτύου ύδρευσης: ένα σπουδαίο έργο για την πόλη και τα επικοινωνιακά παιχνίδια της ντροπής

Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης

Είναι γνωστό ότι η δημοτική αρχή έχει κάνει την επικοινωνία επιστήμη. Χωρίς όρια και μέτρο επιχειρεί να διαμορφώσει μια εικονική πραγματικότητα.  Πώς αλλιώς να περιγράψει κάποιος τις θριαμβολογίες του γραφείου τύπου του Δήμου Λαρισαίων για την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων του παλιού δικτύου ύδρευσης στις οδού Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, ότι έγιναν με προσωπική εντολή και «φέρουν την προσωπική «σφραγίδα» του Δημάρχου Λαρισαίων και Προέδρου της ΔΕΥΑΛ, κ. Θανάση Μαμάκου;

Ως προς τα έργα ανάπλασης, βέβαια, στα οποία εντάσσονται οι παρεμβάσεις στις δύο οδούς, είναι γνωστό ότι είναι ενταγμένα στο σχέδιο ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της προηγούμενης δημοτικής αρχής, χρηματοδοτημένα από το Ταμείο Ανάκαμψης και επίσης συμβασιοποιημένα.

Από εκεί και πέρα, και επειδή είναι σημαντικό οι πολίτες να γνωρίζουν:

Η ΔΕΥΑΛ, στη βάση ενός στρατηγικού σχεδίου, πολυετούς διάρκειας, από το 2015 και μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα αντικατάστασης του παλιού δικτύου ύδρευσης. Το πρόγραμμα αυτό αφορά σε αντικαταστάσεις δικτύων σε συνοικίες της πόλης, όπως των Αγ. Σαράντα, της Χαραυγής, της Ανθούπολης, του Αγ, Γεωργίου, της Ν. Σμύρνης, της Φιλιππούπολης, των Αμπελόκηπων, του Σιδ. Σταθμού, του Ιπποκράτη, του Παπασταύρου, του Αγ. Αθανασίου, του Αγ. Κωνσταντίνου, του Αγ. Θωμά και οικισμού Κουλουρίου, αλλά και σε δρόμους, όπως Βόλου, Φαρσάλων, Ηπείρου, Μανδηλαρά, 28ης Οκτωβρίου, Τάκη Τσιόγκα και Ηρώων Πολυτεχνείου, με συνολικό προϋπολογισμό που αγγίζει τα 40 εκ. €.

Μέχρι τώρα, έχουν αντικατασταθεί 170 περίπου χιλιόμετρα δικτύου αμιαντοσωλήνων και χαλυβδοσωλήνων, με υλικά σύγχρονης τεχνολογίας, που εγγυάται νερό υψηλής ποιότητας, ενώ παράλληλα περιορίζει και τις απώλειες από βλάβες στο δίκτυο.
Όπως γίνεται αντιληπτό, η ανακοίνωση περί “εντολής” του νέου Δημάρχου είναι τουλάχιστον άστοχη και παραπλανητική και παράλληλα προσβλητική για όλους όσους εργάστηκαν μεθοδικά, όλα τα προηγούμενα χρόνια, επί δημαρχίας και προεδρίας ΔΕΥΑΛ Απόστολου Καλογιάννη, για την υλοποίηση μιας συνολικής παρέμβασης. Και σίγουρα αποδεικνύει την απερίγραπτη έπαρση, από την οποία διακατέχεται η παρούσα δημοτική αρχή.

Τα έργα εξελίσσονται εδώ και πολλά χρόνια. Και διαμορφώνουν ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη μας. Η προσπάθεια να τα οικειοποιηθεί με επικοινωνιακά παιχνίδια ο κ. Μαμάκος, βάζοντας “σφραγίδες”, προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών. Όλων μας.

Υ.Γ. Το επιτελείο του κου Μαμάκου ας ξεπεράσει την αγωνία του. Η πόλη σιγά σιγά γνωρίζει και τις προθέσεις και τα έργα του νέου Δημάρχου, όσα πραγματικά φέρουν την προσωπική του σφραγίδα. Η επικοινωνιακή φιέστα των 210.000 ευρώ σε ένα τριήμερο που ονομάστηκε Φεστιβάλ Καφέ, ο αποκλεισμός των πλημμυροπαθών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, οι προσλήψεις της ντροπής για την Κατασκήνωση στην Πόλη, η διακοπή της λειτουργίας των βυθιζόμενων μπαρών, οι αναθέσεις των 6.000.000 σε μια μέρα για τις οποίες ο Δήμαρχος δεν αντέχει ούτε τα δικά του προεκλογικά κείμενα, είναι μερικά από αυτά.

Και έπεται συνέχεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ