Το Σάββατο το Αντάμωμα Σκαμνιωτών 2024

Με στόχο να ενισχυθούν οι ρίζες του τόπου αλλά και να αποκαλυφθεί στους επισκέπτες η ομορφιά του ορεινού τοπίου, ο Σύλλογος των Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών «Ο Όλυμπος», διοργανώνει το καθιερωμένο ετήσιο αντάμωμα των απανταχού Σκαμνιωτών και φίλων, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και με την υποστήριξη του Δήμου Ελασσόνας.

Το αντάμωμα θα πραγματοποιηθεί στη Σκαμνιά, στον φιλόξενο αύλειο χώρο του ξενώνα Olympus Lodge, το Σάββατο 27 Ιουλίου 2024, στις 9 το βράδυ.

Η εκδήλωση του ανταμώματος έχει σκοπό να δώσει την ευκαιρία να έρθουν στην πατρογονική τους γη, όσοι ζουν εκτός, να ανταμώσουν με συγγενείς, φίλους, παλιούς συμμαθητές, να θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια, να δουν το σχολείο που έμαθαν τα πρώτα γράμματα, να θυμηθούν παιχνίδια, γάμους, πανηγύρια, και να μεταδώσουν στους νεότερους την παράδοση και τη συλλογική-τοπική μνήμη της ιστορίας του τόπου.

Η διασκέδαση και ο χορός ενισχύουν το αντάμωμα. Έτσι, σε μια δροσερή ατμόσφαιρα, σε φυσικό περιβάλλον υψομέτρου 1000 μέτρων, θα παίξει και θα τραγουδήσει η ορχήστρα του Μιχάλη Καραμούτη, δημοτικό και λαϊκό πρόγραμμα.

Ο Σύλλογος προσκαλεί τους Σκαμνιώτες στην καταγωγή και τους φίλους να παρευρεθούν σ’ αυτό το αντάμωμα χαράς, ξεγνοιασιάς, ευκαιρίας συνάντησης, καθώς κι απόλαυσης της δροσιάς του υψομέτρου του ορεινού τόπου μας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ