Στο δημαρχείο οι Τυρναβίτες πρωταθλητές Ευρώπης στην πάλη στην άμμο

Ο Αθλητισμός είναι βασικό κοινωνικό αγαθό, γιατί συμβάλλει άμεσα και αποφασιστικά στην διαπαιδαγώγηση και στην βελτίωση της υγείας των παιδιών , αλλά και κάθε ανθρώπου .

Μέσα από την αθλητική δραστηριότητα το κάθε άτομο μαθαίνει να ακολουθεί κάποιους κανόνες, να σέβεται συμπαίκτες και αντιπάλους, να θέτει στόχους, να αγωνίζεται να τους κατακτήσει. Τα οφέλη του είναι πολλά, τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική υγεία. Προωθεί την κοινωνικοποίηση, βελτιώνει την διάθεση, αυξάνει την αυτοπεποίθηση, απομακρύνει από εθισμούς, κλπ. Συνεπώς, η ενασχόληση με τον αθλητισμό είναι αναγκαίο να είναι μέρος της ζωής και χρήσιμη και ευχάριστη σε κάθε ηλικία.

Πριν λίγες μέρες υποδεχθήκαμε στην πόλη μας τους αθλητές, του συλλόγου πάλης “Αχιλλέας Τυρνάβου” που διακρίθηκαν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης στην άμμο, στην Τιμισοάρα τις Ρουμανίας, Αλέξανδρο Μεϊντή και Γεωργία Χασαμπαλιώτη που κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο u15 και το χρυσό μετάλλιο u17 αντίστοιχα .

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το δήμαρχο Στέλιο Τσικριτσή, τους αντιδημάρχους, τον προπονητή του συλλόγου Κ. Βλάνδο Παναγιώτη, τους αθλητές, τον πρόεδρο του Δ.Σ του συλλόγου Βογιατζή Αποστόλη, και το μέλος του συλλόγου Λιάνο Αντώνη, ο δήμαρχος αφού συνεχάρη τα παιδιά για την επιτυχία τους συζήτησε με το Δ.Σ. του συλλόγου και τον προπονητή για τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος εξαιτίας της υποχρηματοδότησης του κράτους προς τους αθλητικούς συλλόγους και στα σωματεία, όπως επίσης και για το ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο που καλείται να χρησιμοποιήσει για να λειτουργήσει ο δήμος. Παρ’ όλ’ αυτά “πιστοί στις δεσμεύσεις μας, ως δημοτική αρχή” , τόνισε ο δήμαρχος, “δηλώνουμε αρωγοί, συνεργάτες και υποστηρικτές, στις προσπάθειες όλων των αθλητικών συλλόγων του δήμου”.

Στην συνάντηση επίσης ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο η γιορτή βράβευσης των αθλητών που συμμετείχαν την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 και κατέκτησαν μετάλλια σε παγκόσμια, ευρωπαϊκά και ελληνικά πρωταθλήματα, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο τέλος του έτους στο δημοτικό θέατρο Τυρνάβου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ