Στο Δήμο Κιλελέρ κλιμάκιο της Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής

Ενημερώθηκε από τον Θανάση Νασιακόπουλο για την πορεία των έργων αποκατάστασης από τις θεομηνίες

Κλιμάκιο της Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής (ΚΕΚΑ) επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο και ενημερώθηκε επισταμένως για το μέγεθος των καταστροφών που υπέστη ο Δήμος Κιλελέρ από τις θεομηνίες του προηγουμένου Σεπτεμβρίου αλλά για τις ενέργειες που προέβη για την αποκατάσταση και την ανασυγκρότηση έργων και υποδομών σε όλο το εύρος του Δήμου.

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος αναλυτικά, με φωτογραφίες και οπτικοακουστικό υλικό, κατέδειξε το μέγεθος της καταστροφής αλλά και τις τάχιστες ενέργειες του Δήμου για την αποκατάσταση των πληγέντων περιοχών. Στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να συνοδεύσει το κλιμάκιο σε περιοχές που αποκαταστάθηκαν οι ζημιές έτσι ώστε να υπάρχει και η επιτόπου απόδειξη του έργου που επιτελέστηκε από το δημοτικό μηχανισμό.

Να σημειωθεί ότι η ΚΕΚΑ αποτελεί την επιτροπή που συντονίζει και διασφαλίζει σε εθνικό επίπεδο την υλοποίηση του θεσμικού πλαισίου για την κρατική αρωγή και την ανασυγκρότηση έργων και υποδομών του Δημοσίου, μετά από φυσικές καταστροφές. Προβλέφθηκε και συγκροτήθηκε δηλαδή ένας μόνιμος, σταθερός εθνικός μηχανισμός στο πεδίο της κρατικής αρωγής, που στόχο έχει να εξασφαλίζει τον αποτελεσματικό συντονισμό μεταξύ των αρμόδιων Υπουργείων και φορέων για την προώθηση μέτρων ενίσχυσης και αποκατάστασης μετά από φυσικές καταστροφές.

Επιπρόσθετα, για την υποβοήθηση του έργου της, η Επιτροπή συστήνει ομάδες εργασίας από εξειδικευμένο προσωπικό του δημόσιου τομέα ή και ιδιώτες εμπειρογνώμονες, ορίζει τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας τους και τις αρμοδιότητές τους και παρακολουθεί το έργο τους.

Στο κλιμάκιο που επισκέφθηκε τον Δήμο Κιλελέρ συμμετείχαν οι Δημήτρης Σκάλκος, Γ.Γ Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Πέτρος Καμπούρης, Γ.Γ. Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Κωνσταντίνος Μαγουλάς Γ.Γ. Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Αθανάσιος Μπαλέρμπας, Γ.Γ. Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Στάθης Σταθόπουλος, Γ.Γ. Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και υπηρεσιακοί παράγοντες των Υπουργείων . Παρόντες στην ενημέρωση ήταν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοίκησης, Έργων και Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Σωτηρίου και η Γ.Γ. του Δήμου Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ