Θωμάς Παπαλιάγκας από το Δαμάσι: Πρόταση μομφής κατά του Υπουργού για την κοροϊδία στους σεισμοπαθείς

“Η αντιπολίτευση οφείλει να προκαλέσει πολιτικά γεγονότα. Αυτό πρέπει να κάνει όταν οι δράσεις της δεν δημοσιοποιούνται στα ΜΜΕ. Η κοροϊδία των σεισμοπαθών και των πλημμυροπαθών δεν έχει όρια. Η αντιπολίτευση οφείλει σήμερα να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του αρμοδίου Υπουργού, ο οποίος διαχειρίζεται την κοροϊδία εκ μέρους της κυβέρνησης”, είπε ο Θωμάς Παπαλιάγκας από τον καταυλισμό των σεισμοπλήκτων στο Δαμάσι.

Τέσσερα χρόνια μετά το μεγάλο σεισμό στο Δαμάσι, το Μεσοχώρι και τα γύρω χωριά άνθρωποι διαμένουν ακόμη στα κοντέινερ. Σε συνθήκες απόλυτης προσωρινότητας, τελείως πρόχειρα, μέσα στη ζέστη και το κρύο, μέσα στα χώματα. Τα κοντέινερ λειτουργούν σαν φούρνοι μέσα στον καύσωνα και τα κλιματιστικά δεν φτάνουν να τα δροσίσουν. Τον χειμώνα δενφτάνουν να τα ζεστάνουν.

Περίπου 150 συνάνθρωποί μας από το Δαμάσι διαμένουν ακόμη στον καταυλισμό. Κάποιοι άλλοι γύρισαν στα σπίτια τους – και ας είναι χαρακτηρισμένα κίτρινα. Τέσσερα χρόνια μετά ούτε ένα σπίτι δεν επισκευάστηκε, γιατί όλοι περιμένουν τη γραφειοκρατία να λύσει το θέμα των αποζημιώσεων. Το θέμα που δεν λύνεται ακόμη και σήμερα, διότι πάντοτε θα βρίσκεται ένας υπάλληλος που έχει άδεια, ένα σύστημα που δεν λειτουργεί, μία βεβαίωση που λείπει.

“Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά είναι δικαιολογίες. Προφανώς τα χρήματα δεν υπάρχουν, διότι μοιράστηκαν σε ημετέρους ή σε άλλους σκοπούς και ψάχνει η κυβέρνηση δικαιολογίες. Τα ίδια συμβαίνουν και με τους σεισμοπαθείς της Σάμου, στον σεισμό που έγινε εκεί λίγους μήνες μετά τον σεισμό στη Λάρισα. Όμως γίνεται και με του πληγέντες από τον Daniel”, είπε ο Θωμάς Παπαλιάγκας. “Οι άνθρωποι έχουν απογοητευθεί. Έχουν τόσο παραδοθεί στη μοίρα τους και την κοροϊδία, ώστε για πρώτη φορά στην ιστορία του αρχικά “κόκκινου” και έπειτα “πράσινου” Δαμασίου το 2023 βγήκε πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία. Πιστεύουν τις φρούδες υποσχέσεις και θα περιμένουν μέχρι τις επόμενες εκλογές. Η κοροϊδία έχει και όρια”, κατέληξε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ