Πολύτεκνη μητέρα η μαθήτρια του ΕΠΑΛ Τυρνάβου που μπήκε 1η στη νοσηλευτική Λάρισας

Τον στόχο ζωής της να σπουδάσει νοσηλευτική εκπλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο η Πετρούλα Μπρεντάνου μαθήτρια του ΕΠΑΛ Τυρνάβου και μητέρα 4 παιδιών, η οποία παρά τις δυσκολίες ως πολύτεκνη μητέρα κατάφερε να εισαχθεί πρώτη στη νοσηλευτική Λάρισας καταγράφοντας μία ιστορική επιτυχία.

Φανερά ικανοποιημένη η Πετρούλα Μπρεντάνου μίλησε στο paidis.com για την επιτυχία της, για την απόφασή της να παρακολουθήσει μαθήματα στο ΕΠΑΛ και να δώσει εξετάσεις, για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, για τη βοήθεια που είχε αλλά και για τους επόμενους στόχους της:

Πώς αισθάνεστε για την επιτυχία σας, που βέβαια συνοδεύεται και από την πρωτιά; Η αλήθεια είναι πως δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη! Είναι τεράστια η χαρά που νιώθω καθώς η νοσηλευτική και η δυνατότητα να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο ανθρώπους που το έχουν ανάγκη , υπήρξε στόχος ζωής από πολύ μικρή ηλικία.

Η Πετρούλα Μπρεντάνου με τα παιδιά της έξω από τη σχολή της νοσηλευτικής

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε, σας παρακίνησε να πάτε στο σχολείο, αν και πολύτεκνη μητέρα; Η ενασχόληση μου με τον εθελοντισμό στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ξύπνησε ξανά τη λαχτάρα μου αυτή και παρόλο που η ζωή με είχε πάει σε άλλους δρόμους , κατάλαβα πως είναι μονόδρομος να κυνηγήσω ξανά το παιδικό μου όνειρο.

Πόσο δύσκολο σας φάνηκε να παρακολουθείτε τα μαθήματα στο ΕΠΑΛ, να διαβάζετε και τελικά να αριστεύσετε ενώ είχατε τόσους λόγους γύρω σας για να αποσπάται η προσοχή σας; Το να γυρίσω ξανά στα θρανία με 4 μικρά παιδιά σίγουρα δεν ήταν εύκολο . Η Γ λυκείου είχε πολλές απαιτήσεις και οι ρυθμοί, ειδικά τους τελευταίους μήνες, ήταν εξαντλητικοί. Για το λόγο αυτό, όσα ευχαριστώ και να πω στον άντρα μου και τα παιδιά μου είναι λίγα. Χωρίς τη στήριξη και την υπομονή τους δεν θα τα είχα καταφέρει, καθώς οι ώρες της μελέτης ήταν πάρα πολλές μέσα στην εβδομάδα. Τεράστια ευγνωμοσύνη χρωστάω και στη διεύθυνση και τους καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου, οι οποίοι στάθηκαν σαν πραγματική οικογένεια δίπλα μου καθόλη τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας, παρέχοντας στήριξη και πίστη στο ότι μπορώ να τα καταφέρω. Το ίδιο ισχύει και για τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο “Τεχνικό”. Τους ευχαριστώ ολόψυχα για τη βοήθεια τους σε κάθε δυσκολία που αντιμετώπισα ως μητέρα 4 παιδιών που δίνει έναν τέτοιον αγώνα. Τόσο η οικογένειά μου όσο και όλοι οι καθηγητές μου συνολικά, κατάφεραν να κάνουν αυτό το ταξίδι, μια από τις ομορφότερες και πιο δυνατές εμπειρίες της ζωής μου!

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από δω και πέρα; Από δω και πέρα σκοπεύω να δείξω την ίδια αφοσίωση στη σχολή μου και να προχωρήσω όσο περισσότερο μπορώ στον τομέα αυτό καθώς τον αγαπώ πάρα πολύ! Η νοσηλευτική είναι ένας εξαιρετικά υποτιμημένος κλάδος στη χώρα μας τόσο σε αξία, όσο και στην προσφορά της στον άνθρωπο. Ευελπιστώ η προσπάθειά μου αυτή να αποτελέσει παράδειγμα και κίνητρο για τα παιδιά μου ώστε να μην σταματήσουν ποτέ να κυνηγούν τα όνειρα τους!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ